Main menu:

Site search

Categories

Tags

Blogroll

Archive for 'Boeken'

Nieuwe druk van ‘Logistiek’ is uit…

We vinden logistiek de normaalste zaak van de wereld. Thuis, wanneer Co van der Horst een wandmeubel aflevert en opbouwt. Bij Albert Heijn, waar juist die heerlijke wokmaaltijd in het schap ligt. Of wanneer je iPad bij de Apple Store wordt gerepareerd. Maar iedereen kent ook de ontberingen van reizen met de NS en eindeloos [...]

Nieuwe druk van ‘Fysieke Distributie’ is uit…

‘Fysieke distributie‘ is een uniek handboek dat zowel de strategische als de operationele onderwerpen binnen de distributielogistiek behandelt. Een compacte en complete uitgave, praktijkgericht met talloze actuele voorbeelden en casussen uit distributielogistiek. 

Nu even zakelijk: de gebundelde columns van Walther Ploos van Amstel voor je iPad

Alles moet vlugger, verser en vollediger? Maar, moet het niet eerder gaan over perfecte orders? Elk bedrijf moet zich bezig houden met vragen als: wat is het aandeel ‘faalkosten’ in onze cost-to-serve? Dit zijn die kosten die je moeten maken om het proces vanaf de order tot en met de betaling te regelen. Die kosten [...]

‘Margekillers’ nu te koop als iBook

Het winnen van klanten gaat al lang niet meer om de beste prijs alleen. Het gaat om veel meer; een goed assortiment, snelle informatievoorziening en makkelijke order- en factuurprocessen. Klanten verwachten een perfecte service: on time-in full-no error-no contact.

Euroforum presenteert E-Learningprogramma Logistiek

De supply chain van een organisatie is een ingewikkeld netwerk. De servicegraad staat onder druk en de kosten om de klant tevreden te stellen zijn hoog. Hoe pakt u die problemen nu echt aan? Hoe bereikt u de perfecte orders? En hoe houdt u de kosten en de voorraden in de greep? 

De top 5 boeken van 2010

Ook dit jaar deden mijn boeken het uitstekend bij opleidingen en praktijkmensen. Ik kreeg net via Managementboek de cijfers binnen over 2010.
De top 5 in 2010 is:

Distributielogistiek (Van Goor en de Ploos van Amstel’s)
Werken met supply chain management (Van Goor en Ploos van Amstel)
Praktijkboek Supply Chain Management (Van Assen, de Vaan en Ploos van Amstel)
Logistiek [...]

LOGISTIEK: VOOR WIE ALLES WIL WETEN

Wat is logistiek? Wat is supply chain management? De antwoorden staat in mijn boek ‘Logistiek’ dat uit is bij uitgeverij Pearson. De integrale supply chain vormt het uitgangspunt, maar andere bedrijfsprocessen zoals marketing, ICT en HRM worden niet vergeten.

Alles weten over inkoop! Nu te koop…

Na Logistiek is er nu ook Inkoop. Inkoop bespreekt alle aspecten van een van de veelzijdigste functies binnen een bedrijf: de inkoopfunctie. Een co-productie met Peter Streefkerk.

INKOPEN VOOR DUMMIES: inkoop nu echt volwassen!

Inkopen voor Dummies! Het vakgebied is daarmee nu echt volwassen. Inkoop is een belangrijke en veelzijdige functie waar steeds meer mensen binnen bedrijven en andere organisaties mee te maken hebben. Deze Dummies legt de inkoopfunctie in begrijpelijke taal uit en zal ervoor zorgen dat het rendement van je organisatie merkbaar verbetert.