Main menu:

Site search

Categories

Tags

Blogroll

Archive for 'Agenda'

1 juli: Congres Het Doel over SCM in beweging

In supply chain management hebben zich de afgelopen jaren op verschillende vlakken verschuivingen voorgedaan. Door technologische ontwikkelingen en de invloed van ‘duurzaamheid’ is een nieuw situatie ontstaan waarbinnen bedrijven zich moeten bezinnen op het omgaan met veranderende marktvraag, de aansturing van hun ketens, Big Data en zaken als transparantie en samenwerking.

ICT & Logistiek 2013: data delen essentieel voor effectieve logistiek

Volgende week is de ICT en Logistiek Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs. Met een uitstekend inhoudelijk programma vol nieuws over de laatste trends in transport en logistiek, warehousing en distributie komt de gehele supply chain in beeld.

Congres ‘Het Doel’ op 19 juni

Klantvriendelijker, goedkoper, sneller, veiliger, effectiever en tegenwoordig heel belangrijk ook duurzamer. Met de juiste combinatie van creativiteit, deskundigheid, oplossingen, aanpassingen, vernieuwingen en vooral ook wederzijdse betrouwbaarheid kan er nog heel veel lading effectiever vervoerd en gecombineerd worden door de diverse verladers. “De believers” van het  eerste uur zijn er al volop mee bezig, u hoort [...]

Nationale Controllersdag 2013

Het aantal bedrijven dat steeds later facturen betaalt, neemt almaar toe. Onder het mom van de crisis wordt de betalingstermijn soms flink opgerekt en worden leveranciers gedwongen de bankiersrol op zich te nemen. Universitair docent Ploos van Amstel van de Vrije Universiteit vindt het een gevaarlijke ontwikkeling: ‘De hele keten wordt zo onnodig verzwakt.

Terug naar de collegebanken met Focus op Supply Chain Management op Nyenrode

Klanten die steeds meer eisen stellen. Producten die meer en meer als een dienst ‘verpakt’ worden. Voortdurend nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ICT. Concurrentie gaat niet meer tussen individuele bedrijven, maar wordt gestreden tussen geïntegreerde bedrijfsketens. Om een voorsprong te behouden is het van strategisch belang dat ook uw organisatie de handen ineen slaat met [...]

Nieuwe webinars van TIAS Nimbas…

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van supply chain management? Professor Freek Aertsen van TiasNimbas Business School praat tijdens livesteam webinars maandelijks met experts uit het vakgebied. Het eerste webinar is op 29 januari 2013 om 12:00 uur. Deelname aan de webinars is gratis en voor iedereen toegankelijk.

24 januari: Syntens Amsterdam over innovatie in transport en distributie

De logistiek is en blijft in beweging. De omgevings- en succesfactoren veranderen continu. De vraag is: hoe beweegt u mee met die ontwikkelingen in de komende 3 tot 5 jaar om succesvol zaken te blijven doen? Waar moet u op letten, wat zijn de mogelijkheden? Daar wil Syntens tijdens een workshop op 24 januari bij van Keulen [...]

Een volle agenda in september - mijn tips

Terug van de zomervakantie? Toe aan wat nieuwe logistieke vitamines? De septembermaand heeft in elk geval voldoende te bieden…

TiasNimbas Executive Master Operations and Supply Chain Excellence (MOS)

Was 10 jaar geleden nog het logistieke mantra ‘Keep It Simple, Stupid’ (KISS), vandaag weet elke student dat de uitdagingen vandaag niet meer kunnen worden opgelost met simpele, one-size-fits-all en copy-paste, oplossingen. De TiasNimbas Executive Master Operations and Supply Chain Excellence (MOS) biedt daarvoor een perfecte basis.

Qurius organiseert Totally Trade op 27 juni

De Qurius Benchmark Groothandels 2012 toont hoe de branche het eigen onderscheidend vermogen inschat. Hoe denkt men over de concurrentiepositie en de manier van marktbewerking? Dit gaat Qurius verder uitverdiepen in deze seminar voor geïnteresseerden uit de groothandelsmarkt.