Main menu:

Site search

Categories

Tags

Blogroll

Archive for 'Kennisnetwerken'

2016 wordt het jaar van data delen in transport

Intelligente kruisingen, groene golven en slimme apps die de stadslogistiek verbeteren. De Metropoolregio Amsterdam trekt 10 miljoen euro uit om het verkeer beter te laten doorstromen met innovatieve technologie waarbij burgers en bedrijven hun data gaan delen met de overheid.

Gebouwen als schatkamers

De komende 25 jaar wordt er wereldwijd meer dan 50% bijgebouwd van wat er nu al staat aan gebouwen en infrastructuur. De behoefte aan bouwmaterialen wereldwijd is dan veel groter dan het aanbod. Bovendien heeft het produceren en vervoeren van bouwmaterialen grote impact op de uitstoot van CO2. In Europa bestaat 50% van het wegvervoer [...]

Onbemande vrachtwagens bieden kansen voor de Amsterdamse regio

Minister Schultz van Haegen wil Nederland op de wereldkaart zetten met onbemande vrachtwagens. Op 9 februari kruipt de minister bij Scania achter het stuur van zo’n vrachtwagen bij de start van een proefproject met vervoerder Peter Appel Transport, Albert Heijn en TNO. Dat is een mooie opsteker voor de transportsector.

Cross-border e-commerce made easy

Wereldwijd groeit e-commerce. McKinsey voorspelt dat in 2020 15% van de e-commerce cross-border is. Steeds vaker tussen continenten. Waar consumenten vandaag voor de wereldwijde pakketbezorgers nog een kleine nichemarkt zijn, is in 2020 mogelijk de helft van de pakjes wereldwijd voor consumenten van zowel webwinkels als marktplaatsen waar consumenten onderling zaken doen.

Maakt TomTom’s Mapcode een einde aan de postcode?

NRC Q opent vandaag met het bericht dat TomTom met Mapcode de postcode overbodig wil maken: ‘Vergeet de postcode. Binnenkort staat er in plaats van 3511 EW Utrecht, alleen nog maar Q6.FM op je envelop. Althans, als het aan Pieter Geelen en Harold Goddijn ligt, de oprichters van het Nederlandse navigatiebedrijf TomTom’. Maakt Mapcode echt een [...]

Walther Ploos van Amstel benoemt tot lector City Logistiek Hogeschool van Amsterdam

Steden groeien uit tot complexe knooppunten van binnenstad en randgebieden. Het vervoer in deze stedelijke gebieden neemt almaar toe. Tegelijk met deze toegenomen belasting van het logistieke netwerk en het milieu, groeit de vraag naar een duurzaam en gezond leefklimaat.

Is transport niet veel te goedkoop?

Transport brengt behalve infrastructuurkosten ook kosten van ruimtebeslag, verkeersonveiligheid, luchtvervuiling en files met zich mee. Aan de andere kant betalen de gebruikers belastingen. Die lusten en lasten zijn volgens experts niet met elkaar in balans. Moet transport daarom duurder worden?

Meer ruimte voor stedelijke distributie in steden

De drukte in binnensteden en woonwijken wordt steeds groter. Meer leveringen van webwinkels, juist op het moment dat wij als consument thuis zijn, leiden tot meer vrachtwagens en bestelbusjes. De onderlinge leveringen tussen consumenten via sociale marktplaatsen groeit als kool. We halen vaker af bij click &collect punten. Hoe moeten we dat in grote steden accommoderen?

De transportwereld in het zonnetje gezet door ‘RTL Bedrijf In Beeld’

De hele week stond de transportsector in het zonnetje bij RTL Z Bedrijf In Beeld. De aflevering kun je terugkijken via deze link en het Youtube kanaal van RTL Bedrijf In Beeld.

Margin killers: how to achieve on time, in full, no error and no contact?

As an associate professor in logistic studies at the VU University in Amsterdam, Walther Ploos van Amstel knows about pain points in the supply chain. In this series of short films, he shares his top ten ‘Margin Killers’ – the problem areas to be avoided by companies wishing to protect their profits. Enjoy 10 short [...]