Main menu:

Site search

Categories

Tags

Blogroll

Kies een logistieke opleiding

Het is afstudeertijd! Als lid van de examencommissie geniet ik altijd van die afstudeerperiode en de eindpresentaties. De studenten buigen zich over de meest complexe logistieke vraagstukken en bedenken daarvoor de meest slimme oplossingen. Inspirerend!

Elk jaar worden de studenten meer volwassen. Was 10 jaar geleden nog het logistieke mantra ‘Keep It Simple, Stupid’ (KISS), vandaag weet elke student dat de uitdagingen vandaag niet meer kunnen worden opgelost met simpele, one-size-fits-all en copy-paste, oplossingen. Dat is alleen maar symptoombestrijding.

Echte oplossingen starten met een gedifferentieerde aanpak. Afhankelijk van bijvoorbeeld individuele klanteneisen, vraagonzekerheid, productkarakteristieken, geavanceerde ICT en fiscale mogelijkheden presenteerden de studenten perfect passende logistieke maatpakken. En zo hoort het!

KISS?

Het KISS-mantra is er voor mensen die het niet (willen) begrijpen… en vaak ook niet meer de moeite nemen om het te willen leren. Hooguit een op de tien logistiek managers is bezig met serieus verder leren, zo’n zes, zeven jaar na de start van hun logistieke carrière. En op dat moment van je carrière is het juist cruciaal om vervolgstappen te zetten en een serieuze opleiding te gaan volgen, anders blijf je werken op de basis die je tijdens je opleiding hebt meegekregen. En na zeven tot tien jaar is je kennis en zijn je competenties toch echt verouderd. Dat zou je zelf niet moeten willen en jouw baas ook niet. Keep it simple? Stay stupid!

Mijn tips voor opleidingen

En denk tijdens de vakantie eens na over een nieuwe (deeltijd) opleiding. Het logistieke vak verandert voordurend…

 

Tip 1: PICS Distribution Logistics

De doelstelling van de PICS cursus Distribution Logistics is concepten, technieken en praktijkcases te bestuderen die deze verbeteringen mee helpen realiseren. En deze worden gebracht door domeinexperten met de nodige theoretische maar vooral ook praktische ervaring.

De opleiding vindt plaats in Antwerpen op 6 dagen tussen 08 november en 13 december 2011.

Lees meer.

 

Tip 2: EMLOG

De hoogst gewaardeerde professional master opleiding van Nederland op het gebied van Supply Chain Management. De vereniging Logistiek management (vLm) biedt u een Europees Diploma met brede erkenning en waardering in de Nederlandse logistieke sector.

Lees meer.

 

Tip 3: TIAS Operational Excellence

Streven jouw organisatie naar Operational Excellence? Het Executive Master of Operational Excellence programma van TiasNimbas helpt u om een duidelijke visie te ontwikkelen op het gebied van operational excellence, logistiek en supply chain management.

Lees meer.

 

Tip 4: Vlerick Leuven Gent Management School

Executive Master Classes are long-term, international, part-time management courses that offer an in-depth analysis of the body of knowledge present within one specific management field. These courses are aimed at people with relevant work experience and a good understanding of this field.

Lees meer.

 

Tip 5: LOI - HBO Logistiek

De vraag naar vakmensen met de juiste logistieke kennis groeit door de sterke (internationale) concurrentie nog altijd. De verwachting is dat de arbeidsmarkt voor logistieke deskundigen gunstig zal blijven. Een aantrekkelijk vooruitzicht!

Lees meer.

 

Tip 6: Hogeschool van Amsterdam - deeltijd logistiek

Deze vernieuwde HBO opleiding start op 29 augustus as. Ook voor mensen die nog geen baan in de Logistiek hebben.
Het eerste gedeelte van de opleiding bestaat uit theorie in de brede zin des woords; alle aspecten komen aanbod en via de Digitale Leeromgeving kunnen studenten deze theorie in ‘eigen tempo’ tot zich nemen. Wekelijks vinden er werkcolleges plaats. Het tweede gedeelte van de opleiding is een verdiepingslaag – Innovatie en Leiderschap komen hier uitgebreid aan bod en in het laatste jaar van de opleiding specialeren studenten zich (studeren af / HBO).
Tijdens het gehele traject komen coachingstechnieken, gesprekken en onderdelen aanbod – de student leert zijn / haar eigen coachingsvraag te stellen (incl. begeleiding) en ook hoe hij / zij als leider medewerkers hierin kan begeleiden.

Lees meer.

 

Tip 7: Open Universiteit - Management

Kenmerkend voor de wetenschappelijke masteropleiding Management is dat vèrder wordt gekeken dan de vaak mechanisch aandoende ondernemings- en sturingsmodellen. Er wordt vooral ingegaan op het menselijk aspect in de onderneming. Mensen zijn niet onbeperkt rationeel, en mensen zijn niet als robots aanstuurbaar. De manager is niet de schaker die met absolute controle de stukken over het bord beweegt, maar een meespelende teamcaptain die in het steeds wisselende spel beïnvloed wordt door anderen en anderen beïnvloedt, en dus op basis van beperkte informatie snelle beslissingen moet nemen. In deze opleiding is veel aandacht voor logistiek.

Lees meer.

 

Tip 8: APICS

APICS is offering in two learning options to meet the needs of today’s professionals.

Instructor-led option: This approach combines the materials with the expertise of an instructor and the discipline of a classroom setting. There are several educational institutes offering APICS courses.

Self-directed option: The self-directed option allows you to work at your own pace at a convenient time and place. APICS offers a variety of self-study resourses.

Lees meer.

Write a comment