24 november VLW over zero emissie zones: quo vadis?

Er wordt op social media veel geschreven over zero emissie zones voor stadslogistiek. Ook veel onzin. Zoals dat veel binnensteden in 2025 op slot gaan voor dieselbusjes en -vrachtwagens. Simpelweg niet waar!

Wat is er wel bekend? In het klimaatakkoord is afgesproken dat er in 2025 minimaal 30 steden zijn waar een nul-emissiezone voor stadslogistiek is ingevoerd. Inmiddels heeft al een aantal steden het voornemen om een nul-emissiezone in te voeren. Maar wat blijkt nu? Gemeenten zijn er nog niet klaar voor.

Volgens de VNG zijn er nog zeker twee-en-een-half jaar voorbereiding nodig. Belangenbehartigers uit het MKB hangen vol aan de remmen. De laadinfrastructuur lijkt te ontbreken. Er is geen ruimte voor hubs aan de randen van de steden. De juiste voertuigen komen maar niet uit de fabrieken. En er is natuurlijk nog heel veel onderzoek eerst nodig.

Praat mee

Op donderdag 24 november a.s. van 16:00 – 18:00 uur praten we met experts uit onderzoek, bedrijfsleven en overheid tijdens een VLW Online Rondetafel over zero emissie stadslogistiek: waar staan we vandaag en welke blokkades moeten we met elkaar slechten?

Programma

• Introductie
Walther Ploos van Amstel (Hogeschool van Amsterdam)

• Waar staan we met de regelgeving rond zero zones
Remco Hoogma (Connekt SPES)

• De praktijk van de City Logistics Innovation Campus
Robert Kreeft (Intospace CLIC)

• Emissievrije stedelijke distributie – de stand van zaken in Vlaanderen
Jasper Vandenberghen (MOW)

• Samenwerking bij laadinfrastructuur op bedrijventerreinen
Rob Koppejan (RKI Sustainable Solutions)

Aanmelden en last minute

Deelname aan de onlinebijeenkomst is gratis. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en een toegangslink. U kunt zich aanmelden voor deze Online Rondetafel door onderstaande link te volgen: AANMELDEN

Na aanmelding ontvangt u verdere informatie. U bent van harte welkom.

Voor last minute deelnemers: klik om 16:00 uur op deze link:.

https://live.yourwebinar.nl/webinar/yxanim

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW