Rapport ‘Future Trends Shaping Transportation’ presenteert vijf uitdagingen voor transportsector

De corona-pandemie van 2020 heeft het belang van end-to-end zichtbaarheid van de supply chains onderstreept. Waar ontbraken alle producten in de winkelschappen? Voor het beantwoorden van die vraag was zichtbaarheid van de fysieke locatie, de status en de conditie van het product in de leten nodig. Zichtbaarheid is gemakkelijker te bereiken binnen de vier muren van een productie- of distributiefaciliteit; als een product eenmaal op de oceaan, op rails of op de weg is, wordt het realiseren van een continue wereldwijde connectiviteit en zichtbaarheid een grotere uitdaging.

Met “Future Trends Shaping Transportation” scant het Global Supply Chain Institute de toekomst van de transportsector en biedt het inzicht in de uitdagingen waarmee de sector wordt geconfronteerd. Uit het onderzoek blijkt dat toonaangevende bedrijven begrijpen dat transport de concurrentiekracht van een supply chain bevordert – nu en vooral in de toekomst.

Centrale thema’s

Er zijn vijf centrale thema’s naar voren gekomen die van invloed zijn op de manier waarop het transport in de toekomst moet worden georganiseerd:

  • Technologie verandert de traditionele transportprocessen radicaal.
  • Wereldwijde toeleveringsketens worden kritisch onder de loep genomen, terwijl hyperlokale supply chains tot bloei komen.
  • Laatste-kilometer focus verschuift naar de laatste-meter.
  • Het personeel van morgen: voortdurende training voor transformatie.
  • Wendbaarheid wordt de standaard voor de organisatie van transport.

Bron: Global Supply Chain Institute

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW