BONDUELLE BUNDELT: SAMEN LEVEREN LOONT

bonduelleSamenwerken in logistiek is lonend. Dat zei Antoine Campredon van producent van verse salades Bonduelle Traiteur International tijdens een congres over de concurrentiekracht van de agro-foodindustrie. Lees verder op Laatstemeter.nl.
EVMI bericht erover:
‘Optimalisatie van logistieke processen is van groot belang voor de concurrentiekracht van MKB-bedrijven’, aldus Campredon. Hij zei dat Bonduelle de logistieke kosten onder de loep had genomen. De kosten van de productiefaciliteit in Bretagne naar het warehouse was goedkoper dan van een andere, dichterbij gelegen fabriek. De reden daarvoor was dat de vrachtauto’s in het eerste geval vol terugreden en in het tweede geval leeg.

Volle vrachtwagens
Met andere leden van het samenwerkingsverband van voedingsmiddelenfabrikanten uit de regio Champagne-Ardennes I3A (Industries agricoles, agro-alimentaires et agroressources), werden afspraken gemaakt om de logistieke kosten te drukken. Het distributiecentrum in Parijs wordt nu gedeeld met een voedingsmiddelenbedrijf met dezelfde klanten. Vrachtwagens rijden nu vaker vol en de logistieke kosten namen af met acht procent.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW