Deudekom heeft CO2-uitstoot met bijna 80% verlaagd in afgelopen 10 jaar

Logistiek dienstverlener Deudekom heeft de CO2-uitstoot met bijna 80% gereduceerd in afgelopen 10 jaar. Met het intensief investeren in een elektrisch wagenpark én het gebruik van duurzaam opgewekte energie is de CO2 uitstoot afgenomen.

Door de inzet van elektrische voertuigen is het aantal elektrische kilometers in 2021 toegenomen tot 261.682 kilometer op jaarbasis. Dit is 54,8% van het totaal aantal verreden kilometers in 2021. Ondanks de hoge aanschafprijs van elektrische (vracht-)wagens wil Deudekom zich de komende jaren blijven onderscheiden met de uitbreiding van het elektrische wagenpark.

Elektrisch wagenpark

De afgelopen jaren is het elektrisch wagenpark van Deudekom flink uitgebreid. Er zijn in 2022 zeventien elektrische voertuigen in gebruik bij A. J. van Deudekom B.V.  In 2021 is er een Renault D-wide Z.E. 6×2 chassis besteld met een GVW van 27 ton. Deze auto is voorzien van een wisselbak frame geschikt voor een 20- en 25 ft wisselbakken.

In maart 2022 zijn de allernieuwste elektrische verhuiswagens met verhuiscabine in Nederland aangekomen. Deze twee 19-tons Renault Trucks D-Wide Z.E. zijn een uitbreiding op de Renault D-wide Z.E. 6×2 chassis met een GVW van 27 ton. In de loop van het voorjaar van 2022 zullen nog eens drie volledig elektrische bestelwagens, ter vervanging van voertuigen met fossiele brandstoffen, afgeleverd worden.

Laadinfrastructuur

Met de uitbreiding van het elektrische wagenpark en de toenemende vraag van logistiek dienstverleners naar oplaadmogelijkheden is Deudekom een duurzame samenwerking aangegaan met de provincie Noord-Holland, MRA-elektrisch en de gemeente Ouder-Amstel om een laadplein voor vrachtwagens te realiseren. 

In februari 2021 zijn de werkzaamheden voor zes dubbele laadpalen en één openbare snellader nabij het terrein van Deudekom van start gegaan. Bij het kantoorpand aan de Industrieweg zijn nog eens twee dubbele laadpalen gerealiseerd. Het elektrisch laadplein én snellader bij Deudekom zijn officieel geopend op woensdag 23 juni 2021. Een novum in Nederland én een belangrijke stap in de ontwikkeling van de elektrische stadsdistributie. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW