GDZESMRA Meetup 14 april: Laden op bedrijventerreinen, hoe pak je dat aan?

Steeds meer bedrijven gaan elektrisch rijden. Belangrijk, want alleen zo kom je als leverancier straks in Zaanstad, Haarlem, Almere en Amsterdam de stad nog in. In de toekomst zal een groot deel van de laadsessies plaatsvinden op de bedrijventerreinen.

Inmiddels slaan de sterk stijgende energietarieven een groot gat in de TCO van elektrische bestelauto’s en vrachtwagens. Die zijn in enkele maanden 250 tot 1.000 euro per maand duurder geworden dan hun dieselvariant.

Dit slaat een gaat in de begroting van veel bedrijven. Slim laden, en slim energie inkopen, is belangrijker dan ooit voor de verduurzaming van transport. Hoe zorgen bedrijven samen voor voldoende en slimme laadinfrastructuur? Welke kansen liggen er in het zelf opwekken van stroom en het inzetten ervan voor eigen gebruik? Hoe organiseer je je als ondernemers op een bedrijventerrein om dit collectief aan te pakken? Wat is daarbij de rol van parkmanagers? En wat mag je van de overheid verwachten?  Kom op 14 april van 15.30 tot 17.00 uur naar de GDZESMRA Meetup #9: Laden op Bedrijventerreinen, hoe pak je dat aan? bij de IJ-Kantine. Praat onder leiding van Richard Hoving, Lead Mobiliteit van de Amsterdam Economic Board, mee en doe inspiratie op om zelf toe te passen.

Programma

– Frans van der Beek (SADC) geeft inzicht in de regionale verduurzamingsopgave voor bedrijventerreinen waar realisatie van laadinfrastructuur onderdeel van uitmaakt.   – Dertje Meijer (Food Center Amsterdam) vertelt voor welke vragen en welke collectieve opgave het FCA staat om het laden op hun terrein slim te gaan regelen.  – Eric Beers (HCNP) laat zien welke kansen er liggen om als logistiek ondernemer zelf aan de slag te gaan en zelf stroom op te wekken voor eigen gebruik. – Robert van den Hoed (NKL Nederland) geeft een preview van de handreiking laadpunten op bedrijventerreinen die in mei uitkomt. – Maarten Linnenkamp (MRA Elektrisch) vertelt hoe zij ondertussen aan de slag zijn en ervaring opdoen met de realisatie van laadinfra en voertuigen op bedrijventerreinen. Walther Ploos van Amstel (Hogeschool van Amsterdam) reflecteert op het programma en wijst je de weg naar verdere versnelling. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte om met elkaar en de sprekers in gesprek te gaan. Meld je hier voor deelname aan de meetup.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW