TTMtv met een Volvo FL Electric en Walther Ploos van Amstel door Amsterdam

TTMtv kreeg van Volvo Trucks Nederland voor een dag een Volvo FL Electric mee. TTMtv rijdt er mee naar Amsterdam om te zien of we een goede distributierit kunnen maken. En wie kan TTMtv daar beter bij vergezellen dan Walther Ploos van Amstel, dè expert in stadslogistiek?

Het complete artikel staat in TTM.nl nr. 5/2021. Maar gelukkig is de vlog nu al online!

“Leuk om met een vrachtwagen opgehaald te worden en de eerste meters te maken in mijn eigen wijk”, aldus Ploos van Amstel. Het is lekker druk onderweg. “Een op de vijf voertuigen in Amsterdam is een stadslogistiek voertuig. Het gaat dan niet om pakketbezorgers met busjes, maar om vrachtwagens die bouw- of horecalogistiek rijden. Bouwtrucks zijn een derde van alle 3.000 tot 4.000 vrachtwagens die dagelijks in Amsterdam komen, horecatrucks een kwart.”

Veel steden, ook Amsterdam, willen een emissievrije zone. “Dat wil de gemeente ja”, zegt Ploos van Amstel. “De bewoners willen het liefste schone lucht, een leefomgeving waar kinderen weer goed buiten kunnen spelen. Die schone lucht krijgen we door af te stappen van diesel en elektrisch te gaan rijden.”

Net zo belangrijk is verkeersveiligheid. “Vrachtwagens zijn veel te vaak bij ongevallen betrokken. Ruim zicht voor de chauffeur is heel belangrijk. Met cabines met zoveel mogelijk glasoppervlak en camera’s.” In de FL Electric wordt Ploos van Amstel op zijn wenken bediend, want de Volvo heeft voor, achter en aan de zijkanten camera’s. In de cabine worden die beelden gecombineerd op het display als een 360 graden birdview. “Dat ziet er mooi uit”, kijkt Ploos van Amstel. In de rechterdeur zit een City View raampje, en achter de hoogleraar zit nog een raampje waar hij als bijrijder goed het verkeer in de gaten kan houden en de chauffeur kan briefen. Geen overbodige luxe, want in het drukke stadsverkeer kom je al snel ogen te kort.

Lees meer op TTM.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW