Main menu:

Kennismaken met Walther Ploos van Amstel

Jhr. Dr. Walther Ploos van Amstel (1962)

Walther Ploos van Amstel

Walther Ploos van Amstel is afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. Hij heeft gewerkt voor een producent van toiletpapier en een producent van was- en reinigingsmiddelen.

Walther Ploos van Amstel is lector City Logistics aan de Hogeschool van Amsterdam en verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Hij is meer dan 25 jaar werkzaam als organisatie-adviseur op het gebied van logistiek, supply chain management en internationale distributie. Hij richt zich op logistieke procesinnovaties, het invoeren van supply chain concepten in de praktijk, intermodale distributienetwerken, samenwerking in logistieke ketens en netwerken, servicelogistiek, duurzame logistiek, ketenregie/4C/intelligente logistieke concepten en risicomanagement in logistieke ketens. Hij werkt hierbij ook samen met TNO Mobiliteit en Slimstock Professionals.

Samenwerken met bedrijven
Een doordachte logistiek als onderdeel van de bedrijfsstrategie is van wezenlijk belang voor succes in de markt. Nederland als supply chain land vraagt om bedrijven die kampioen zijn in het winstgevend inrichten van waardeketens. Dit betekent toepassing van business scenario planning: het continu denken in termen van ‘wat als?’. Ook het opzetten van succesvolle allianties is essentieel, evenals het inzetten van ICT voor de planning en besturing van de waardeketen.
Uiteindelijk draait het om het daadwerkelijk invoeren van innovaties in de waardeketen. Slim samenspel van toeleveranciers, fabrikanten, groothandel, flexpartners, detailhandel, kenniscentra, overheden en natuurlijk logistiek dienstverleners bepaalt succes of falen. De logistieke sector is dan weer een gezonde, winstgevende sector waarin het leuk, of modieus gezegd, ‘sexy’ is om te werken.

Onderwijs en onderzoek

Hij was deeltijd hoogleraar logistiek aan de Nederlandse Defensie Academie in Breda en Den Helder van 2002 tot en met 2009. Hij deed onderzoek naar onder meer: winnende logistieke netwerken, allianties en samenwerking en zgn. intelligente logistieke concepten: hoe kunnen krijgsmachten de grotere communicatiemogelijkheden benutten voor een betere inzet van militaire mensen en middelen?

Walther Ploos van Amstel is verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en de opleiding Logistiek en Technische Vervoerskunde van de Hogeschool van Amsterdam.

Tevens doceert hij aan onder meer IBO Instituut voor Bedrijfskunde, Universiteit Nyenrode, Universiteit van Tilburg, Technische Universiteit Twente, Technische Universiteit Eindhoven, Erasmus Universiteit, Universiteit van Maastricht Universiteit van Gent/Vlerick School of Management en Vrije Universiteit in Amsterdam en voor de vereniging Logistiek management. Tevens is hij betrokken bij de logistieke opleiding van LOI.

Hij is auteur van onder meer:

In 2002 heeft hij zijn promotie-onderzoek naar het functioneren van logistiek managers afgerond aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is onder meer voorzitter van de jury van de Nederlandse Logistiek prijs van de vereniging Logistiek management, de Expertisegroep RLI en expert bij IMCC. Hij is commissaris bij meerdere bedrijven.

If you want to invite Walther as a speaker for your conference, workshop or round table, please contact Speakers Academy.

SCMonlineHij is vaste columnist bij onder meer DelaatstemeterNuzakelijk en Twinklemagazine.

Contactgegevens:

Stuur een mail

Postbus 3440

1001 AE Amsterdam

Walther Ploos van Amstel’s Profile
Walther Ploos van Amstel's Facebook profile
Create Your Badge

In zijn vrije tijd…
In zijn vrij tijd staat Walther ergens in de wereld achter de draaitafels als DJ.

Comments

Comment from Marco Iske
Time October 28, 2017 at 12:21 pm

Geachte heer Ploos,

Via deze weg wil ik u mijn telefoon nummer en mail adres geven, zodat we een keer kunnen afspreken om een rondje met de taxi te rijden.

Met vriendelijke groet,
Marco Iske
TCA 0457

tca0457@gmail.com
Tel: +31617040510

Comment from jan HIELKEMA
Time January 9, 2020 at 5:10 pm

Ineressante doc van TONI SEBA https://www.youtube.com/watch?v=kn_9Zu_N1m8

Write a comment