Vakantietijd: denk na over een vervolgopleiding

Het is afstudeertijd! Als lid van de examencommissie geniet ik altijd van die afstudeerperiode en de eindpresentaties. De studenten buigen zich over de meest complexe logistieke vraagstukken en bedenken daarvoor de meest slimme oplossingen. Inspirerend!

Elk jaar worden de studenten meer volwassen. Was 10 jaar geleden nog het logistieke mantra ‘Keep It Simple, Stupid’ (KISS), vandaag weet elke student dat de uitdagingen vandaag niet meer kunnen worden opgelost met simpele, one-size-fits-all en copy-paste, oplossingen. Dat is alleen maar symptoombestrijding.

Echte oplossingen starten met een gedifferentieerde aanpak. Afhankelijk van bijvoorbeeld individuele klanteneisen, vraagonzekerheid, productkarakteristieken, geavanceerde ICT en fiscale mogelijkheden presenteerden de studenten perfect passende logistieke maatpakken. En zo hoort het!

KISS?

Het KISS-mantra is er voor mensen die het niet (willen) begrijpen… en vaak ook niet meer de moeite nemen om het te willen leren. Hooguit een op de tien logistiek managers is bezig met serieus verder leren, zo’n zes, zeven jaar na de start van hun logistieke carrière. En op dat moment van je carrière is het juist cruciaal om vervolgstappen te zetten en een serieuze opleiding te gaan volgen, anders blijf je werken op de basis die je tijdens je opleiding hebt meegekregen. En na zeven tot tien jaar is je kennis en zijn je competenties toch echt verouderd. Dat zou je zelf niet moeten willen en jouw baas ook niet. Keep it simple? Stay stupid!

Mijn tips voor opleidingen

En denk tijdens de vakantie eens na over een nieuwe opleiding. Het logistieke vak verandert voordurend…

Tip 1: PICS Distribution Logistics

De doelstelling van de PICS cursus Distribution Logistics is concepten, technieken en praktijkcases te bestuderen die deze verbeteringen mee helpen realiseren. En deze worden gebracht door domeinexperten met de nodige theoretische maar vooral ook praktische ervaring.

De opleiding vindt plaats in Antwerpen op 6 dagen tussen 08 november en 13 december 2011.

Lees meer.

Tip 2: EMLOG

De hoogst gewaardeerde professional master opleiding van Nederland op het gebied van Supply Chain Management. De vereniging Logistiek management (vLm) biedt u een Europees Diploma met brede erkenning en waardering in de Nederlandse logistieke sector.

Lees meer.

Tip 3: TIAS Operational Excellence

Streven jouw organisatie naar Operational Excellence? Het Executive Master of Operational Excellence programma van TiasNimbas helpt u om een duidelijke visie te ontwikkelen op het gebied van operational excellence, logistiek en supply chain management.

Lees meer.

Tip 4: Vlerick Leuven Gent Management School

Executive Master Classes are long-term, international, part-time management courses that offer an in-depth analysis of the body of knowledge present within one specific management field. These courses are aimed at people with relevant work experience and a good understanding of this field.

Lees meer.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW