Kijk terug: webinar over stadslogistieke hubs

2020 was het jaar van de nieuwe stadslogistieke hubs. Voorheen waren deze hubs vaak gericht op één doelgroep (pakketten of facilitair, bouwhubs en of foodhubs), of met een enkelvoudige propositie. Er komen nu ook andere concepten van de grond: voor meerdere eindgebruikers (multi users), meerlaags (multi layer) en met slimme last mile oplossingen.

Het gaat vaak om nieuwe stadslogistieke campussen, maar ook het herontwikkelen van bestaand vastgoed in en aan de randen van de stad is mogelijk. Hoe zet je zo’n stadshub op, hoe bepaal je de omvang, waar lopen initiatiefnemers tegen aan en wat zijn de lessons learned bij het zoeken naar geschikte locaties?

Onder leiding van Marcel Michon, managing partner Buck Consultants International, gaven vier experts tijdens een webinar hun visie:

  • Walther Ploos van Amstel, lector Hogeschool van Amsterdam – Knooppunten in stadsdistributie: ruimte voor vernieuwende logistieke (vastgoed) concepten,
  • Bart de Sitter, Development Director Delin Property – Realisering City DC’s: hoe in de praktijk om te gaan met de bottlenecks?
  • Frans-Luuk Bouwers, COO City Hub – City Hubs: in heel Nederland emissievrij de stad in?
  • Christiaan van Luik, senior adviseur Buck Consultants International – Van stappenplan tot implementatie.

Kijk het webinar terug:

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW