Bart Banning (ABN-Amro): transportplatforms hebben de wind in de rug

In de huidige geopolitieke situatie hebben transportplatforms de wind in de rug. Dat constateert Bart Banning, sectorhoofd Transport & Logistiek bij ABN-Amro. Hij was een van de sprekers op een bijeenkomst die Quicargo organiseerde om hun vernieuwde platform te onthullen. Supply Chain Magazine was erbij.

‘Er komt veel op transporteurs af’, aldus Bart Banning. ‘Sterk gestegen brandstofprijzen, de krappe arbeidsmarkt, duurzaamheid, de energietransitie en de onzekere geopolitieke situatie die maakt dat je heel moeilijk kunt voorspellen hoe de genoemde thema’s zich het komende jaar zullen ontwikkelen. De enige manier om je bedrijf klaar te maken voor de toekomst is door te innoveren; door vol in te zetten op data driven logistics.’

Volgens Quicargo directeur Avishai Trabelsi zal versie 2.0 van het platform opdrachtgevers meer inzicht geven in de prestaties van vervoerders. Daarnaast moet deze versie transporteurs eenvoudiger zelf aanpassingen laten doorvoeren. Voor transporteurs is het nu mogelijk zelf op de website aan te geven wat voor type aanvragen ze op welk moment binnen willen krijgen: welke landen of postcodegebieden, welke maximale pallethoogtes of gewichten? Zo kunnen ze hun beschikbaarheid real-time aanpassen.

Ook vragen over orders kunnen via het platform rechtstreeks aan de verlader gesteld worden. Het platform bundelt ook alle andere communicatie en afspraken tussen transporteurs en verladers en maakt die inzichtelijk via tabjes: contracten, facturen, integraties.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW