Amsterdam geeft horeca meer tijd om voorraad aan te vullen

Nu de terrassen vanaf 28 april open gaan verwacht Amsterdam een toename van vrachtverkeer om de horeca te bevoorraden. Om de verkeersdrukte zo veel mogelijk te spreiden krijgt de horeca tijdelijk op de drukste plekken in Centrum en Zuid extra tijd voor het aanvullen van de voorraad.

Tijdelijk ruimere venstertijden

In overleg met verschillende leveranciers en horeca-organisaties verruimt Amsterdam tijdelijk de venstertijden (beperkt tijdslot die leveranciers krijgen voor laden/lossen) op locaties waar veel terrassen zijn.

Om te bepalen hoeveel ruimer deze tijd kan zijn, bekijkt de gemeente per locatie naar de verschillende verkeersstromen (voetgangers, fietsers, motorvoertuigen) en de bewoners in de omgeving.

Locaties

Van 22 april tot en met 27 april kunnen leveranciers in het centrum op het Rembrandtplein, Leidseplein, Amstelstraat, het Rokin, Nes en de Reguliersdwarsstraat bevoorraden tussen 07.00 tot 13.00 uur. In stadsdeel Zuid kan dit op de Ferdinand Bolstraat ter hoogte van het Marie Heinekenplein tussen 09.00 tot 14.00 uur. Dit betekent op alle plekken een tijdelijke verruiming van 1 tot 2 uur lang. Vanaf 28 april gelden weer de reguliere venstertijden.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW