De beste laatstemeter-columns op Nuzakelijk.nl

Mijn wekelijkse columns op Nuzakelijk.nl op woensdag hebben een goed jaar achter de rug. Tijd om de balans voor 2010 op te maken. Wat hield jullie als lezers bezig.

1. Helpt Youp?

In 2010 Youp’s ‘De Help’ uit over falende helpdesks. Maar, gaat de actie van Youp echt helpen? De absolute topper van 2010.

2. Fyra: top of flop?

Ik reis veel met de trein. Dan zie ik de NS Fyra op Amsterdam Centraal. En steevast is die trein leeg. Jammer toch? De snelle trein blijft nog tot zeker 2015 een flop.

3. Sex, drugs and rock’n’roll

Nederland heeft niet alleen geweldige DJ’s als Tiësto, Armin van Buuren en Sander Kleinberg, maar ook een goed renderende bedrijfstak met ondernemingen als ID&T UDC en Mojo/Live Nation. Daar valt veel te leren.

4. Webwinkellogistiek moet echt beter

Nederland koopt meer dan ooit in de historie de op het Internet. Als dat maar goed gaat… de dienstverleners zijn er in elk geval nog niet voor klaar.

5. God is my DJ

Ook in 2010 was het Amsterdam Dance Event. De dance scene is enorm veranderd door innovatie in ICT. Travel light is het nieuwe motto.

6. Post vakantie depressie

Uitgerust terug van vakantie. De eerste dag terug op kantoor. Meteen al weer in de stress door al het werk dat je moet doen, omdat het moet. Ik wil niet meer!

7. Groeihaven Rotterdam

De havens van Rotterdam en Amsterdam laten mooie cijfers zien. Ze profiteren flink van de opbloeiende wereldhandel. Maar, zijn we wel klaar voor die snelle groei?

8. De beste supply chains van de wereld

Apple, Wall-Mart, Dell, Cisco en Procter & Gamble voeren wereldwijd de lijst van beste supply chains aan. Ze worden geroemd om hun logistieke innovaties, samenwerking met leveranciers, sales and operations planning, productontwikkeling en een perfecte ‘match’ tussen hun logistiek en hun strategie.

9. De rode loper op Schiphol

Het is deze zomer weer druk op de luchthavens. Wachtende reizigers zover het oog reikte. Kan dat nu niet slimmer… en vooral sneller?

10. OV-chipkaart: wat een gedoe

Vergeten uit te checken met je OV-chipkaart? Eigen schuld, dikke bult! Of hadden de OV-bedrijven dit anders kunnen oplossen?

We plaatsen de column ook elke week op Twitter.com.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW