SAP BIJ DEFENSIE: SPEER TOCH NOG NIET SPITS?

Het is niet zeker dat het project Speer bij het ministerie van Defensie 268 miljoen euro gaat kosten. Het project kan nog duurder uitvallen. Staatssecretaris Jack de Vries sluit nieuwe budgetoverschrijdingen niet uit. Dat meldt Computable.

Het project Seer valt misschien nog duurder uit dan 268 miljoen euro. Staatssecretaris Jack de Vries van Defensie durft niet te beloven dat het project na de verhoging van het budget met 27,1 miljoen euro binnen budget zal blijven. Dat zei de staatssecretaris tijdens een overleg met de Tweede Kamer over materieel.

SPEER (Strategic Process of ERP Enabled Re-engineering) is de projectnaam voor de fors vertraagde invoering van SAP voor logistiek rondom materieel en de financiën bij Defensie. In oktober werd het budget voor het project verhoogt van 241 miljoen naar 268,1 miljoen euro. De Vries weet de verhoging aan een aantal factoren, waaronder prijsverhogingen in de ict-branche.

Daarnaast kan Defensie vacatures moeilijk invullen. Van de 192 arbeidsplaatsen is veertig procent niet ingevuld. Om onderbezetting tegen te gaan moet er meer worden ingehuurd. De afgelopen periode is er negentig miljoen euro uitgegeven aan het inhuren van externe medewerkers.
De staatssecretaris noemt SPEER een complex project, omdat er 32 informatiesystemen moeten worden samengevoegd tot een systeem. De Vries zegde toe de Kamer duidelijker te informeren over deelprojecten en de planning

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW