Shypple is finalist van Sprout Challenger50 2020

Sprout heeft de Challenger50 met meest uitdagende ondernemers van Nederland bekendgemaakt. Hydraloop, Aidence en Shypple zijn doorgedrongen tot de finale van challenger van het jaar. Met de Challenger50 geeft Sprout jaarlijks ondernemers een podium die de gevestigde orde uitdagen met een vernieuwend model, betere techniek of een socialere en groenere business.

Klanten kunnen met Shypple sneller, makkelijker en tegen de juiste prijs een reder of luchtvaartmaatschappij boeken voor hun containers en krijgen op elk moment inzicht in waar de goederen zich bevinden. Ze bedienen vierhonderd concerns in de Benelux met technologie en service.

Jarell Habets is met Shypple geen onbekende voor Sprout. Vorig jaar werd hij uitgeroepen tot Startup van het Jaar. Digitale expediteur Shypple voor zee- en luchtvracht groeide door naar 55 werknemers en vorig jaar 10 miljoen.

‘De logistiek is de laatste industrie die nog écht moet digitaliseren’, verklaart Habets tegen Sprout. ‘Veel partijen leunen op inkoopvolume in de markt om zo aantrekkelijke tarieven te bieden voor goederentransport. Shypple ziet juist mogelijkheden om minder kosten te maken in goederentransport.’

Shypple groeit door, mede dankzij 2 miljoen funding van de Brabantse Ontwikkelmaatschappij (BOM), August Ventures en ondernemers als Patrick Kerssemakers (fonQ), platform-investeerder Laurens Groenendijk (Treatwell, Just-Eat, Hiber) en Bas Beerens van WeTransfer.

Bron: Sprout

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW