Gartner Hype Cycle for Supply Chain Strategy 2020

Supply chain managers kunnen de Gartner Hype Cycle gebruiken om strategische beslissingen te nemen over innoveren en investeren. Noha Tohamy, Distinguished VP Analyst bij Gartner: “Een Gartner Hype Cycle is een uitstekende manier voor supply chain managers om erachter te komen welke acties ze moeten ondernemen, waar ze nu moeten investeren en wat ze op de radar moeten houden. Sommige innovaties zijn dicht bij de volwassenheid, terwijl andere, zoals kunstmatige intelligentie (AI), nog steeds in ontwikkeling zijn.”

 

Bron: Gartner

 

Gartner licht in een blog vijf trends toe die elke supply chain manager in het oog moet houden.

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie (articial intelligence: AI) bevindt zich nog steeds aan het begin van de hype-cyclus en het zal volgens Gartner nog een decennium duren totdat deze technologie tot volle wasdom komt. De impact ervan zal transformerend zijn met de inzet van nieuwe IT voor het nemen supply chain beslissingen.

Immersive experience

Het concept van immersieve experience beschrijft de vermenging van de digitale en de fysieke wereld om een betere ervaring te creëren; je dompelt je erin onder. Het is een combinatie van augmented, virtuele of gemengde realiteit die de logistieke beslissers in de planning en op de werkvloer een betere situational awareness geeft.

Internet of Things (IoT)

Veel bedrijven hebben de IoT-technologie op de een of andere manier geïmplementeerd, maar ze hebben nog moeite om de beste kansen voor het gebruik van de meet- en volgmogelijkheden te bepalen; sense and responde.

Digital supply chain strategie

Deze strategie definieert een digitaal stappenplan voor de supply chains dat de strategische ambitiues van de onderneming ondersteunt en tegelijkertijd de initiatieven voor transformatie en optimalisatie in evenwicht brengt.

Descriptive analytics

Descriptive analytics is de toepassing van logica, patroonherkenning, en ontdekking en bedrijfsregels op basis van data. Het helpt bedrijven te begrijpen wat er op dit moment gebeurt of is gebeurd of zelfs kan gaan gebeuren bijvoorbeeld via een supply chain visibility oplossing.

Bron: Gartner

 

 

1 Comment
  1. Hallo Walther – Mooi artikel en het geeft extra inzicht in welke technologie toepasbaar is binnen de Supply Chain en in welke fase deze toepasbaarheid zich bevind. Wij zien ook dat digitalisering niet vanzelfsprekend afscheid betekent van de huidige systemen. Wij helpen bedrijven in de transformatie naar een Augmented Supply Chain via onze SAAS oplossingen. Ben benieuwd naar aanvullende reacties op dit artikel.

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW