Leestip: Ons voedsel

Het eerste vakantieboek is al weer bijna uit. Inspirerend over de toekomst van ons voedsel van Louise Fresco: ‘Ons Voedsel’. Louise Fresco houdt zich al haar hele leven bezig met voedsel, als denker, wetenschapper en schrijver. Ze heeft veel gepubliceerd, geeft wereldwijd lezingen en praat met wetenschappers, bestuurders en beleidsmakers, en steevast over de vraag: hoe voeden wij 8 miljard mensen nu, en 10 miljard straks?

In Ons Voedsel beschrijft Fresco hoe haar denken over voedsel is veranderd. Ze gaat in op actuele kwesties. Reizen, gerechten, de nieuwste wetenschappelijke inzichten en kunst die haar inspireert vormen aanleiding tot associaties en kritische vragen. Ook over de waarde van wetenschap, kennis en feitjes.

In Ons voedsel komt alles aan de orde: schaarste en overvloed, geboden en verboden, gezondheid en ziekte, vlees versus vegetarisch en uiteindelijk de verhouding tussen de mens en de planeet. Het boek biedt ook een visie op de toekomst van de wereldwijde voedsel supply chains en de uitdagingen vanuit duurzaamheid, risico’s en transparantie.

Ons voedsel is een optimistisch boek over de verhalen achter iedere maaltijd. Het is een geëngageerde en prachtig geschreven getuigenis van een leven waar voedsel, datgene wat niemand onverschillig kan laten, als een rode draad doorheen loopt.

Te koop in de boekhandel of bij Managementboek.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW