Vier bedrijven in sector ‘Logistiek’ dingen mee in de KVK Innovatie Top 100

De KVK Innovatie Top 100 laat zien waar we in Nederland goed in zijn: innoveren! Ondernemers uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf strijden elk jaar voor een plaats in de KVK Innovatie Top 100. KVK stimuleert mkb-bedrijven om te groeien en te innoveren met KVK jaarlijks de Innovatie Top 100.

Vier bedrijven in sector ‘Logistiek’ dingen mee:

Papercooler van BVP Verpakkingen

De Papercooler is een volledig recyclebare isolerende verzendverpakking van 100% papier en een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele EPS (piepschuim/tempex) koelverzendbox. De golfkartonnen doos is aan de binnenzijde bekleed met een uniek uitneembaar kartonnen frame dat gevuld is met meerdere lagen gewafeld dun papier. Hiermee wordt een sterke isolerende luchtbarrière gecreëerd.

De B20-thruster van Dawn Aerospace

Dawn Aerospace wil ruimtevaart duurzaam, schaalbaar en toegankelijk maken. Ze bouwen groene voortstuwing voor satellieten en ontwikkelen een snel herbruikbaar ruimtevliegtuig om de ruimte duurzamer te maken. De B20-thruster van Dawn Aerospace biedt een opvallende oplossing op de markt: een veelzijdige, betaalbare, efficiënte en milieuvriendelijke alternatief voor gevaarlijke op hydrazine gebaseerde voortstuwing.

Bridgescout van Sensor Maritime

In 2017 introduceerde Sensor Maritime het product Bridgescout, ontwikkeld om het aantal aanvaringen, maar ook het risico op aanvaringen, te verminderen. Inmiddels is Bridgescout een erkend brughoogtedetectiesysteem op de binnenwateren, die door rederijen wordt ingezet om de veiligheid aan boord te vergroten.

Waterstof brandstofcelsystemen van Zepp.solutions

Zepp.solutions ontwerpt en produceert volledig geïntegreerde waterstofbrandstofcelsystemen met een hoge vermogensdichtheid. Deze systemen bevatten alle componenten, (sub)systemen en besturingssoftware die nodig is om waterstof op een efficiënte manier in electriciteit om te zetten, zonder emissies anders dan water. Zepp’s brandstofcelsystemen worden in voertuigen en vaartuigen geintegreerd als vervanging van vervuilende dieselmotoren.

Bekijk alle kandidaten voor de KVK Innovatie Top 100 hier.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW