Studio Beton over slimme bouwlogistiek en Amsterdam Logistic Cityhub

Gaat de stad echt op slot voor bouwlogistiek? Hoe gaan slimme bouwers hiermee om? Wat kan samenwerking in bouwhubs betekenen? Wat moet je als bouwprofessional weten over bouwlogistiek? Dit webinar van de Betonvereniging geeft een beeld van wat de bouwsector binnen afzienbare tijd aan uitdagingen kan verwachten.

Ron Frazer streeft naar innovatie binnen de bouw. Zo is hij betrokken bij diverse projectgroepen, gelieerd aan universiteiten, hogescholen en TNO waarin verdere digitalisering en BIM in de dagelijkse processen centraal staan. Daarnaast is Ron een aanjager bij het concept van de Bouwhub voor binnenstedelijk bouwlogistiek.
Het is zijn ambitie om de BouwHubs uit te rollen in alle stedelijke gebieden waar een positieve business case bestaat. Niet geheel onbelangrijk is dat door het concept van de Bouwhub de doorlooptijd van de afbouw wordt verkleind en de arbeidsproductie wordt verhoogd. Ron maakt het verschil door het inzetten van een eenduidige logistieke dienstverlening, verdergaande digitalisatie, duurzaam materieel en logistieke hubs.

Ron neemt de kijker mee door de toekomst van de Amsterdam Logistic Cityhub. Wat zijn de ervaringen van VolkerWessels Bouwmateriaal & Logistiek? Wat zijn de hoofdredenen om anders te gaan werken? Welke voordelen heeft het opgeleverd? Zijn er al meetbare resultaten en wat voor vervolg krijgt het in Amsterdam en/of andere steden?

Walther Ploos van Amstel is lector Citylogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij doet onderzoek naar innovatieve stadslogistieke netwerken, bouwlogistiek en zero-emissie stadslogistiek. Samen met Bouwend Nederland en Ruben Vrijhoef organiseert hij de cursus ‘Bouwlogistiek in een dag’.

Kijk het webinar terug op Youtube.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW