VolkerWessels Bouwmaterieel wordt eerste gebruiker Amsterdam Logistic Cityhub

Amsterdam Logistic Cityhub en VolkerWessels Bouwmaterieel hebben een overeenkomst gesloten waarmee Volker Wessels de primeur heeft de allereerste gebruiker te zijn. VolkerWessels Bouwmaterieel neemt in totaal ruim 14.000 m2 in. Daarbij maakt het gebruik van de hal, opslagruimte gevaarlijke stoffen, kantoorruimte, parkeerplaatsen en de kadefaciliteiten.

“Wij geloven in een toekomst waarin vervoer richting de bouwplaatsen efficiënter en zonder emissie kan. Ook Amsterdam wil af van CO2- en NOx-uitstoot, evenals andere steden.”, aldus Ron Frazer van VolkerWessels Bouwmaterieel. “Daarom werken we in Amsterdam ook al geruime tijd met een BouwHub aan de rand van de stad. Een BouwHub die zelfs nog vele malen efficiënter wordt als Amsterdam Logistic Cityhub straks volledig operationeel is.”

De BouwHub is onderdeel van een integraal logistiek concept, waarmee ook de veiligheid en leefbaarheid verbetert met minder mobiliteitsbewegingen in en naar de stad, minder CO2 en NOx-uitstoot, een hogere omgevingstevredenheid en minder afval en verspilling van materialen.

Nu het terrein volledig bouwrijp is en de benodigde vergunningen rond zijn zal de bouw van Amsterdam Logistic Cityhub begin 2021 van start gaan.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW