Amazon breidt in VS uit met 1.000 distributiecentra

Volgens Bloomberg is Amazon in de VS van plan om 1.000 magazijnen te openen dichter bij buurten om beter tegemoet te komen aan de vraag van de consument bij online bestellingen.

In tegenstelling tot veel van de huidige Amazon magazijnen, die meestal opereren in gebieden waar ze nauwelijks te zien zijn, zouden deze faciliteiten dichter bij bijvoorbeeld winkelcentra in stedelijke gebieden komen te liggen.

Uiteindelijk heeft Amazon in de VS ongeveer 1.500 magazijnen. Online winkelen wordt net zo snel als naar de winkel lopen. De nieuwe magazijnen zullen Amazone helpen de groeiende concurrentie van Target en Walmart met snelle levering te keren.

Amazon reageert op Bloomberg: “Our dedicated last-mile delivery network just delivered its 10 billionth package since launching over five years ago, and we’re proud to provide a great service for our customers,”

In slechts enkele jaren tijd heeft Amazon zijn eigen UPS gebouwd”, zegt Marc Wulfraat, van MWPVL tegen Bloomberg. Inmiddels heeft Amazon al meer dan 10 miljard pakketten zelf bezrogd. Hij schat dat Amazon dit jaar 67% van zijn eigen pakketten zal leveren en dat zal verhogen tot 85%. “Amazon blijft zich verspreiden over het hele land, en als het dat doet, zal zijn afhankelijkheid van UPS verdwijnen.”

Bron: Bloomberg

Foto: Amazon

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW