Simacan en Transfollow werken samen aan betere informatie over status transport

Simacan, het open en leveranciersonafhankelijk cloudplatform voor digitale samenwerking in transport en logistiek, en TransFollow, een onafhankelijk eCMR-platform (elektronisch vrachtbrief) dat de digitale systemen van de verlader, vervoerders, expediteurs en ontvangers van goederen met elkaar verbindt gaan samenwerken.

Beide partijen komen overeen hun Europese logistieke platformen voor transportexecutie met elkaar te verbinden bij bedrijven die zich bezighouden met fijnmazige retaildistributie. Resultaat is dat Simacan de TransFollow eCMR’s integreert op het Simacan platform en de slimme verwachte aankomsttijden van Simacan zichtbaar worden in de TransFollow omgeving.

Door de samenwerking zijn gebruikers nog beter in staat om gedetailleerde informatie over de inhoud van de zending te combineren met accurate informatie over de tijdigheid en status van het transport.

Transportplanners kunnen dan via het Simacan-platform de rituitvoering in real-time volgen op basis van die gecombineerde informatie, waarbij naast alarmering over afwijkingen ten opzicht van de planning, voortaan ook op basis van eCMR status in een opslag duidelijk is welke ritten speciale aandacht nodig hebben. Samen geven TransFollow en Simacan de digitalisering in transport een boost waar nu nog veel papier en fysiek contact nodig is.

Hans Lip, COO van TransFollow: “We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Simacan. Het stelt ons in staat om de ondersteuning die we onze gebruikers bieden verder te verbeteren – zowel nu alsook in de toekomst – terwijl ook zij hun transportprocessen digitaliseren. De e-CMR-gegevens geven gebruikers een beter zicht op hun transportprocessen. Nu we die gegevens kunnen combineren met zaken zoals de ETA-informatie van het Simacan-platform, zal het enorm veel waarde toevoegen voor onze gemeenschappelijke klanten.”

Bron: Simacan

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW