Simacan biedt hulp bij de laatste (kilo)meters

SimacanSimacan is een samenwerking met de Cornelissen Groep aangegaan voor verdere ontwikkeling van vervoerdersspecifieke behoeften op cloudplatform voor digitale samenwerking in transport en logistiek.

Onderdeel van de samenwerking is het verder ontwikkelen van de turn-by-turn last-mile guidance die de informatie van bestaande boordcomputerleveranciers gaat verrijken. Het gezamenlijke doel is de meest belangrijke last-mile locaties in de Benelux in te tekenen en integraal beschikbaar te maken.

Hiertoe is onlangs een pilot gestart. Simacan en Cornelissen hebben zich tot doel gesteld de meest belangrijke last mile locaties in de Benelux in te tekenen en de komende 2 jaar digitaal en integraal beschikbaar te maken.

Mark van der Drift, CEO van Cornelissen Groep: “Nog altijd valt er veel winst te behalen op de last mile. Onze chauffeurs komen vaak in onvoorziene situaties en mogelijk verkeersgevaarlijke situaties terecht. Hier kan tijdswinst, persoonlijke en materiële schade voorkomen worden. Ook denkt Cornelissen Groep hier nadrukkelijk meer winst voor de omgeving te behalen. Dus minder belasting van mens en milieu.”

Rob Schuurbiers, CEO van Simacan: “Het aansluiten van Cornelissen Groep met hun nationale- en internationale ritten sluit goed aan bij onze ambities om onze Europese voetafdruk verder te vergroten en voorop te blijven lopen met innovaties die onze klanten helpen hun transport operaties slimmer en efficiënter in te richten.”

Bron: Simacan

1 Comment

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW