CB doet transport de deur uit naar Tielbeke en ID Logistics

CB en Tielbeke hebben het voornemen uitgesproken dat Tielbeke het transport van CB (ook bekend als het Centraal Boekhuis) in Nederland overneemt, inclusief chauffeurs, planners en wagenpark. Tielbeke voegt met de overname een belangrijke schakel toe aan hun fijnmazige distributienetwerk. Het CB breekt daarmee met een traditie van meer dan 150 jaar boekendistributie in eigen huis.

 

Continuïteit in dienstverlening geborgd

In de strategische samenwerking met Tielbeke kan CB het serviceniveau blijven bieden dat klanten gewend zijn. Linda van Zomeren, CEO van CB: “In onze kernmarkt, de boekensector, verandert het bestelgedrag: er wordt vaker besteld, maar in kleinere hoeveelheden. Daarnaast zien wij dat de milieuregels strenger worden. En dat vraagt aanvullende investeringen in ons wagenpark en specifieke oplossingen voor de binnensteden. Tielbeke is een professioneel bedrijf dat investeert in duurzaam vervoer. Het is een partij met een zeer goed, fijnmazig distributienetwerk dat uitstekend past bij onze markt.”

Adwin Verhoeks, CEO Tielbeke: “Met deze samenwerking zorgen we voor een goede oplossing voor het vervoer van boeken. Wij hopen de CB-chauffeurs te mogen verwelkomen en een belangrijke rol te geven in het centrum van ons distributienetwerk.”

Tielbeke werkt voor uiteenlopende markten en maakt deel uit van de DHB-groep. DHB-groep heeft een uitgebreid, fijnmazig distributienetwerk in de Benelux. Vanuit dit netwerk kunnen zij de vervoersdienstverlening voor CB-klanten goed voortzetten.

Samenwerking met ID Logistics voor kleinere zendingen

Leveringen met een kleinere omvang besteedt CB al jaren uit aan verschillende partners. Per 1 juli 2023 is ID Logistics een nieuwe partner. ID Logistics levert tijdschriften aan retailers, die ook boeken vanuit CB geleverd krijgen. De samenwerking met ID Logistics zorgt voor bundeling van deze goederenstromen. Eerder ging ID Logistics een samenwerking aan met Audax.

Continuïteit in werk

Linda van Zomeren, CEO van CB: “Voor onze collega’s willen wij een stabiele werkomgeving. Met Tielbeke kunnen we dit bieden. We begrijpen heel goed dat dit voor onze mensen een grote verandering is. Sommigen werken al tientallen jaren bij ons. We zijn ervan overtuigd dat Tielbeke, een familiebedrijf met een ‘distributiehart’ en onderdeel van een sterk netwerk in de Benelux, een goede ‘fit’ is voor onze planners en chauffeurs en dat we samen de vervoersdienstverlening voor onze klanten goed, duurzaam en betrouwbaar kunnen voortzetten. Op korte en op lange termijn.” Het gaat om circa 100 medewerkers bij CB.

De plannen zijn zorgvuldig afgestemd met de Stichting tot Beheer van de Aandelen van CB, de Koninklijke Boekverkopersbond en een afvaardiging van boekverkopers. CB blijft regie houden over de vervoersdiensten voor zijn klanten en daarmee ook het aanspreekpunt voor klanten.

Geen verandering in België en voor webwinkels

De voorgenomen overname door Tielbeke en de samenwerking met ID Logistics betreft alleen de Nederlandse markt. In België blijft CB zelf het transport doen, in samenwerking met Belgische vervoerspartners.

Het afleveren van bestellingen rechtstreeks aan consumenten thuis in opdracht van webwinkels blijft CB organiseren met zijn huidige partners.

CB en Tielbeke hechten er waarde aan de samenwerking zorgvuldig voor te bereiden. Met CB’s ondernemingsraad en vakbonden vindt afstemming plaats. De bedrijven hopen in mei 2023 bekend te maken dat de voorgenomen overname definitief is en in oktober 2023 in de nieuwe werkwijze te starten.

Bron: CB

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW