Amazon lanceert het eerste delivery station in Nederland

Amazon kondigt de lancering aan van hun nieuwe delivery station in Nederland. Deze locatie zorgt voor meer snelheid en flexibiliteit binnen het bezorgnetwerk van Amazon en zal de afstand en de tijd verminderen die nodig is om alle producten aan de klanten te leveren, overal en altijd.

Pakketten worden vanuit bestaande Amazon magazijnen en sorteringscentra in Europa verstuurd naar een delivery station, waar ze in bestelauto’s worden geladen om vervolgens te worden bezorgd bij de klanten.

“We zijn verheugd dat we ons eerste delivery station lanceren in Nederland,” zegt Roeland Donker, Country Manager Amazon Nederland. “Sinds de lancering van Amazon.nl in 2020, hebben wij veel positieve feedback ontvangen van onze Nederlandse klanten. Naarmate de groei van ons bedrijf blijven we investeren, met name in ons logistieke netwerk binnen Nederland. Met de introductie van dit nieuwe delivery station wordt de bezorging aan onze klanten nog efficiënter.”

Het gebouw van 8.500 m² levert aan klanten rond Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem. Het delivery station zorgt, initieel, voor meer dan 100 fulltime en parttime banen, boven op de honderden banen voor chauffeurs bij Amazon’s Delivery Service Partners.

Amazon’s delivery service partners gaan in het derde kwartaal van 2021 pakketten  bezorgen met 40 elektrische bestelauto’s. Bovendien zal de bezorghub worden voorzien van 50 oplaadstations.

Wereldwijd zullen de delivery stations van Amazon zo worden ontworpen dat ze volledig geschikt zijn voor elektrische bestelauto’s. Amazon optimaliseert de flexibiliteit en schaalgrootte van deze locaties, van de ruimtelijke indeling tot het elektrische ontwerp, zodat we in 2022 wereldwijd 10.000 elektrische bestelauto’s kunnen laten rijden.

Amazon biedt lokale ondernemers ook de kans om hun eigen bedrijf op te zetten en pakketten te bezorgen aan klanten van Amazon. Amazon gaat hun helpen bij het opstarten van hun koeriersbedrijf, onder meer door hen toegang te geven tot geavanceerde bezorgtechnologie, kortingen op bedrijfsmiddelen en diensten en training.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW