Bezorger TSN Groen gaat voor nog groener

Bezorger TSN Groen gaat voor nog groener. Ondernemer Andries Vlot organiseerde 11 juli de tweede GreenDay waarop hij zijn gasten zijn plannen presenteerde voor onder meer hubs, elektrische voertuigen, zonne-energie, biodiversiteit en social return. En, met al die plannen was een hele dag ook wel nodig.

TSN Groen is een vooruitstrevende dienstverleners in logistiek voor webshops en detailhandel. Hun specialisme is de volledige logistieke afhandeling van grote consumentengoederen. Maandelijks bezorgt TSN bij 35.000 consumenten in de Benelux. Met de uitbreiding met hun vestigingen in Bleiswijk, Rijen en Drachten kunnen ze groener leveren in de Benelux.

Zero emissie

Vanaf volgend jaar wil TSN Groen volledig zero-emissie rijden. Niet omdat het moet, maar omdat hij als ondernemer wil bijdragen aan een betere en schonere wereld. Andries Vlot: ‘Ik geloof dat we de aarde in bruikleen hebben. Dit is een manier om een positieve bijdrage te leveren. Wat mij betreft is het heel normaal dat je niet alleen op winst uit bent in de vorm van harde pegels. Winst kan uit veel verschillende dingen bestaan. Met dit soort initiatieven proberen we duidelijk te maken dat er meer mogelijk is dan dat je in eerste instantie denkt.’

Wisselbatterij

Naast met een schone vloot nieuwe voertuigen gaat TSN dit jaar ook rijden met een omgebouwde Mercedes-Benz Sprinter op wisselbatterijen met energie van het eigen zonnepark. Die wisselbaterijen kunnen binnen vijf minuten in de wagen worden geïnstalleerd. Zo komt een einde aan lange laadtijden en kan een voertuig meerdere ritten achter elkaar maken. Het voertuig is door studenten van de TUe en XYZ Dynamics ontwikkeld. Een interessante vraag is wat de business case wordt van het gebruik van de wisselbatterijen op de vestigingen voor tijdelijke opslag van energie.

Containerisatie

Andries Vlot presenteerde ook een innovatieve ‘container’ die kan worden voorbeladen en vervolgens met weinig moeite in het bestelvoertuig kan worden geschoven. Een efficiënte oplossing voor stadslogistiek met tijdwinst en minder schades die TSN samen met een lokaal bedrijf heeft ontwikkeld.

 

Walther Ploos van Amstel.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW