De mondkapplicht geldt ook voor stadslogistieke bezorgers

mondkapplichtNa veel discussie en de landelijke mededeling dat gemeenten het zelf mogen uitzoeken, hielden Amsterdam en Rotterdam het niet meer. Vanaf vandaag is op bepaalde drukke plekken het mondkapjes verplicht. Dit geldt ook voor stadslogistieke chauffeurs, servicemonteurs, maaltijdbezorgers en aannemers die in de openbare ruimte werken.

Net als met alle regels geldt; niet overal en ook niet altijd. Wie gaan dit handhaven? Naast de politie, ook weer de BOA’s natuurlijk. En dat wordt geen eenvoudige klus.
Ik ben benieuwd welke voorbereiding bedrijven die in de binnenstad of drukke gebieden komen hebben genomen? En, welke verantwoordelijkheid zij hebben neergelegd bij hun personeel? EVOfenedex geeft een keurig overzicht van de maatregelen.

Overigens gelden in steeds meer gemeenten gebiedsgerichte maatregelen die het de stadslogistiek niet eenvoudig maken; laad- en losplekken zijn van de een op de andere dag terras geworden, straten worden klakkeloos afgesloten en de lokale tijdvensters lijken wel de dagkoersen op de beurs. Informatie hierover is niet te vinden… sterkte!

Walther Ploos van Amstel.

 

Foto: gemeente Amsterdam

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW