Hoe staat het met digitalisering voor de bouw- en installatielogistiek?

Innovatie in de bouw- en installatielogistiek kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan de emissiereductie van de bouwnijverheid en ook prestatieverbetering realiseren. Effectieve digitalisering op keten- en stelselniveau maakt deze innovatie mogelijk. Dat vraagt om logistieke concepten, standaardisatie en recepten voor het effectief toepassen daarvan.

Het rapport bouw- en installatielogistiek van DSGO biedt informatie, waarop partners in de keten zich kunnen baseren bij hun bouw- en installatielogistiek. Het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO) biedt een set van uniforme afspraken, die zorgt voor veilige, betrouwbare en gecontroleerde toegang tot data in de ontwerp-, bouw- en technieksector.

Met de kennis wil DSGO partijen in de ontwerp-, bouw- en technieksector ondersteunen bij procesverbeteringen en digitalisering bij bouw- en installatielogistiek. Het rapport omvat een goed overzicht van definities van de verschillende soorten logistiek​, logistieke concepten​, procesbeschrijvingen, informatiestromen​, praktijkcases​, standaarden​, datadeelkansen en observaties.

Download de rapporten hier.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW