Lessons learned bij risicomanagement en logistiek

Doe mee aan het ronde tafel gesprek “Supplychain@Risk” dat Coppa Consultancy, in samenwerking met Walther Ploos van Amstel van TNO Mobiliteit en Logistiek, op Maandag 15 Maart aanstaande organiseert. Leer van de ervaringen van anderen!

 

Blijft uw organisatie op koers bij veranderende wind?”
——————————————————————————–
Voor veel bedrijven wordt de crisis voor het eerst zichtbaar op 15 September 2008, de dag dat de Lehmann Brothers failliet worden verklaard. Op dat moment waren de meeste bedrijven in Nederland totaal niet voorbereid op een crisis, ondanks dat de crisis feitelijk al meer dan een jaar sluimerde. Sinds die tijd is er veel veranderd, de wereldhandel viel stil, krediet was er niet en leveranciers hielden ineens op te bestaan. Veel gehoorde, maar helaas geen valide, argumenten zijn: “Niemand zag deze crisis aankomen”of “Wij konden ook niet voorzien dat onze leverancier zo erg in de problemen zou raken”. Door aan goed en gestructureerd risico management te doen kan een bedrijf zijn supply Chain voorbereiden op wat er gaat komen.

Veel bedrijven zijn helaas niet goed in staat om deze supply Chain risico’s op een gestructureerde manier in kaart te brengen. Er is vaak focus op de verkeerde processen en leveranciers, doordat er gekeken wordt naar de verkeerde risico’s of niet gestructureerd naar risico’s wordt gekeken. Veel bedrijven denken dan ook te weten wat hun top 10 aan kritische leveranciers/processen zijn, maar na doorvragen blijken ze vaak een verkeerd beeld te hebben van waar de echte supply-chain risico’s liggen. Hierdoor worden verkeerde beslissingen genomen of niet geacteerd op risico’s waar actie juist essentieel is, in het slechtste geval komt zelfs de bedrijfsvoering in het geding.
Coppa Consultancy nodigt u uit om, samen met Dr. Walther Ploos van Amstel, te bespreken hoe supply Chain risico’s in kaart gebracht kunnen worden.

Coppa Consultancy nodigt hiertoe een select gezelschap uit, van maximaal 20 personen, om zonder kosten deel te nemen aan deze rondetafel sessie.
——————————————————————————–
Gespreksleider

De ronde tafel wordt voorgezeten door Dr. Walther Ploos van Amstel hij is mede-uteur van onder meer ‘Risicomanagement en logistiek’, ‘European distribution and supply chain logistics’ en ‘Van logistiek naar supply chain management”.
Programma
——————————————————————————–
Datum: Maandag 15 Maart
Locatie: Omgeving Arnhem/Utrecht, wordt nog bekendgemaakt.
16:30 – 17:00 Aanvang
17:00 – 17:15 Welkom door Bas Bouwman, Coppa
17:15 – 18:00 Introductie door Dr. Walter Ploos van Amstel
18:00 – 20:45 Diner & Rondetafelgesprek
20:45 – 21:00 Afronding Dr. Walther Ploos van Amstel
21:00 Afsluiting

Aanmelden
——————————————————————————–
Voor deelname aan deze rondetafel sessie kunt u zich via de mail aanmelden bij Michael Nieuwboer (michael.nieuwboer@coppa.nl). Wanneer u vragen heeft over dit rondetafelgesprek kunt u contact opnemen met Michael via 06 2890 2893. Na aanmelding ontvangt u zo snel mogelijk het definitieve programma. Deelname aan dit rondetafelgesprek is kosteloos.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW