Parcls.com gaat heel Amsterdam voorzien van pakketpunten

Parcls is een Amsterdamse pakketdienst waar consumenten hun pakketten kunnen opslaan, afhalen, retourneren en zero emissie thuis kunnen laten bezorgen op een tijdstip dat het uitkomt. Ze zijn in 2016 gestart met een eerste buurt pakketpunt, en hebben nu vier winkels in Amsterdam. Met bemande afhaalpunten in de buurt en gebundelde bezorging op de fiets maakt Parcls het afhalen en bezorgen van online aankopen makkelijker, duurzamer en net zo leuk als het bestellen.

Op dit moment heeft Parcls vijf winkels in Amsterdam en 10.000 geregistreerde gebruikers. Door samenwerking met verschillende webwinkels en bezorgdiensten die de hubs als overslagpunt gebruiken, hoeven pakketjes niet meer per huis, deur of bedrijf te worden bezorgd én hoeven klanten niet meer thuis te wachten. Zo helpt Parcls de uitstoot van CO2 terug te dringen.

Parcls heeft een pakketpunt in het Centrum, de Pijp, Spaardammerbuurt en Watersgraafmeer. In februari wordt een pakketpunt aan de Kinkerstraat geopend. Voor de uitbreiding binnen Amsterdam, hebben AKEF (Amsterdams Klimaat- en Energiefonds), Rabobank en de bestaande aandeelhouders 1,7 miljoen euro aan financiering. Hiermee kan Parcls 650.000 huishoudens in Amsterdam voorzien van een eigen buurtpakketpunt en lokale bezorging op de fiets.

Hans Lingeman, algemeen directeur Parcls: “We zijn ontzettend blij met de leningen van AKEF en Rabobank. Met deze financiering spreken beide investeerders hun vertrouwen uit in de levensvatbaarheid van onze fysieke en bemande pakketpunten die zorgen voor een duurzame en klantvriendelijke oplossing voor de explosief groeiende pakketmarkt. Onze pakketpunten vind je terug in winkelstraten. Met de pakketpunten creëren we lokaal 100 nieuwe banen voor werkzoekenden en trekken we extra bezoekers aan voor buurtwinkels. Hoe mooi is dat?”

Casper Heijsteeg, AKEF: “Het aantal busjes dat de stad inrijdt voor het bezorgen van pakketten legt een enorme druk op de leefbaarheid van de stad. Door pakketten van verschillende vervoerders te bundelen worden onnodige vervoersbewegingen geëlimineerd. Daarnaast worden de pakketten door Parcls zero emissie thuisbezorgd. Zo wordt er CO2 bespaard en de leefbaarheid van de stad verhoogd.”

Darios Agianniotakis, Rabobank: ‘Ondernemers duurzaam helpen groeien is enorm belangrijk voor een toekomstbestendig en leefbaar Amsterdam. Parcls zorgt met haar gebundelde en volledig duurzame bezorging voor een forse CO2 reductie in de stad. Daarnaast zijn er minder logistieke bewegingen nodig om een pakket in en uit de stad te krijgen en dit vermindert de verkeersdrukte. Met de investering in Parcls helpen wij in de transitie naar een duurzame samenleving”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW