PostNL kiest voor slimme stadslogistiek met LEVV’s

PostNL opende in Den Haag een hub in de binnenstad voor duurzame en woonwijkvriendelijke bezorging van pakketten in de Haagse Binnenstad.

PostNL bezorgt pakketten in de binnenstad van Den Haag vanaf nu ook met kleine, uitstootvrije LEVV’s (licht elektrische vrachtvoertuigen). Dit zal de leefbaarheid van de binnenstad ten goede komen: de wagentjes zijn stil, schoon, smal, wendbaar en overlastarm.

Vanuit het PostNL pakkettensorteercentrum in Den Hoorn worden de pakketten naar de kleine LEVV-stadshub in de Uitenhagestraat aan de rand van het centrum van Den Haag gebracht. Vanuit daar worden pakketten bij consumenten en bedrijven in de Haagse binnenstad bezorgd. In de LEVV’s passen drie rolcontainers met drie compartimenten. Die  reduceren de “zoektijd” op straat. De app vertelt de bezorger in welke container en in welk vak het pakket ligt.

Liesbeth van Tongeren, wethouder Duurzaamheid, Milieu en Energietransitie van Den Haag: “Als gemeente Den Haag doen we veel om ervoor te zorgen dat pakketten op een schonere manier worden bezorgd. Zo is er een milieuzone waar de meest vervuilende vrachtwagens niet in mogen. We stimuleren met de landelijke Green Deal dat leveranciers straks alleen met hun schoonste vrachtwagen of bestelbus spullen komen brengen. Ik zie steeds meer mooie duurzame initiatieven in de stad. Goed om te zien dat we samen zorgen voor een schone en leefbare stad.”

Barry Nieuwland, chauffeur PostNL: “Ik ben blij dat we in mijn Haagse binnenstad pakketten nu met LEVV’s bezorgen. Met deze smalle wagentjes kunnen fietsers makkelijker passeren en kunnen we in elke steeg bezorgen. Ik rij er graag in, want ze manoeuvreren overal makkelijk tussendoor en ik krijg veel positieve reacties. En omdat ze elektrisch zijn, rijden ze schoner en stiller. Dat is fijn voor de omgeving en het klimaat en het maakt deze vorm van bezorging extra geschikt voor in de binnenstad van Den Haag.”

De LEVV’s zijn onderdeel van de ruim 2.100 elektrische voertuigen van PostNL. Daarnaast is 50% van het eigen wagenpark duurzamer door de inzet van biogas, BIO-LNG, duurzame brandstof en elektrische busjes.

Dankzij de duurzame sorteercentra worden post en pakketten 100% CO₂ – neutraal gesorteerd. Op 96% van de Nederlandse huisadressen bezorgt PostNL de post en brievenbuspakjes uitstootvrij. In de stadscentra wordt steeds meer met kleine, duurzame voertuigen zoals cargobikes en LEVV’s bezorgd.

Den Haag is na Arnhem en Groningen de derde stad in Nederland waar PostNL met LEVV’s pakketten rondbrengt. De LEVVS´s worden in Nederland geproduceerd en zijn speciaal voor PostNL doorontwikkeld voor pakketbezorging.

Bron: PostNL

Foto: PostNL

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW