Slimstock Professionals ondersteunt bij voorraadbeheer

Softwareleverancier Slimstock in Deventer heeft een zusterorganisatie opgezet: Slimstock Professionals. Het nieuwe bedrijfsonderdeel gaat zich richten op coaching, detachering, opleidingen en assessments op het gebied van voorraadoptimalisatie en inkoopplanning. Commercieel manager Michel Winter legt het uit op Logistiek.nl.

“Door onze ervaring met voorraadhoudende bedrijven zien wij vaak dat er meer nodig is dan alleen de implementatie van software. Het lag echter altijd buiten de scope van onze opdracht om dit aan te kaarten en we waren er qua organisatie ook niet op ingericht om de oplossingen te bieden. Met de komst van Slimstock Professionals kunnen we dit wel waardoor we bij onze klanten Slim4 en de processen rond voorraadoptimalisatie ook beter kunnen borgen”, zegt Michel Winter.

Vier soorten diensten

De diensten die Slimstock Professionals gaat aanbieden zijn vierledig: coaching, detachering, opleidingen en assessments. “Voor het coachinggedeelte hebben we Walther Ploos van Amstel aangetrokken. Directies van bedrijven roepen vaak dat de voorraad omlaag moet, maar ze hebben geen idee hoe dit moet en wat dit betekent. Walther is iemand die als geen ander een bedrijf op boardlevel kan  uitdagen en helpen om de juiste beslissingen te nemen. Ook kan hij ze bijvoorbeeld helpen een goed S&OP-proces op te tuigen. Maar ook op operationeel niveau gaan we deze service aanbieden, bijvoorbeeld voor het coachen van planners en voorraadbeheerders.”

Een activiteit die door de van Yacht afkomstige Winter zelf getrokken zal worden is personeel en detachering. “Bedrijven hebben behoefte aan goede voorraadbeheerders maar kunnen die vaak niet vinden. Daarvoor kunnen ze voortaan bij ons terecht. Omdat het gaat om mensen met bovengemiddeld kennisniveau zullen ze tegelijkertijd ook de bestaande medewerkers een stapje hoger brengen.”

Jong talent scouten

Slimstock heeft afgelopen jaren een eenjarig HBO-minor voorraadbeheer opgezet. Het opleidingsprogramma binnen de Academy zal worden uitgebreid met S&OP, inkoop, werkkapitaalbeheer en supply chain finance. “Daarnaast gaan we jong talent scouten om ze na hun studie verder op te leiden en klaar te stomen voor het echte werk. We zien nu nog vaak dat als studenten zijn afgestudeerd, ze totaal niet weten wat ze moeten doen als ze in een bedrijf op een voorraadbeheerfunctie worden gezet.”

De vierde dienst die Slimstock Professionals ten slotte gaat bieden is analyse en stock due diligence. Winter: “Wat je hieronder moet verstaan zijn assessments die we voor een bedrijf kunnen doen. Met behulp van onze software maken we een analyse van de voorraadsituatie en een plan van aanpak om tot verbetering te komen. We hebben hiervoor een methodiek ontwikkeld, roadmap to excellence, die we ook tijdens het coachingstraject gebruiken. Bij de stock due diligence helpen we bedrijven bij fusies en overnames de echte economische waarde van de voorraad te bepalen.”

Ambities

Michel Winter is voorzichtig in het uitspreken van de ambities die hij met Slimstock Professionals heeft. “Het belangrijkste is dat we eerst bewijzen dat we iets toevoegen aan wat we al deden met Slimstock. Het klinkt zo eenvoudig maar dit betekent vooral dat we moeten doen wat we beloven. Hoe groot deze business gaat worden? Ik heb wel iets in m’n hoofd, maar we moeten eerst maar eens iets laten zien.”

Voor meer informatie: http://www.slimstockprofessionals.com/en/

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW