Kom luisteren op de ICT en Logistiek Beurs op 8 november

Tijdens de ICT en Logistiek Beurs geef ik op 8 november twee presentaties.

Zero emissie zones en logistiek

In de ochtend van 8 november is er vanaf 9:45 een workshop over zero emissie zones en de kansen voor bedrijven. Medespreker is Robert van den Hoed, voorzitter werkgroep logistiek Nationale Agenda Laadinfrastructuur.

Zero emissie kan niet zonder data. Met een korte actieradius en de nodige oplaadtijd is dynamische planning nodig; je moet steeds bijsturen in de planning. De rijstijl van de chauffeur en de routekeuze bepalen hoe groot de actieradius in de praktijk is.

Nieuwe voertuigen hebben boordcomputers die de voertuigprestaties, de status van de rit, de accu en de rijstijl van de chauffeur real-time monitoren. Gecombineerd met actuele verkeersinformatie kan een slimme planning worden gemaakt voor de betrouwbare inzet van het elektrische voertuig; zowel tijdens het rijden als tijden het laden. Welke data heeft uw bedrijf straks nodig? En hoe regel je betaalbaar laden?

Plannen is mensenwerk, toch?

In middag van 8 november spreek ik om 14:30 op het Slimstock podium. Beter plannen lukt alleen als je ook nadenkt over het ontwikkelen van talent. Misschien is het er al (deels), misschien zul je nieuw talent moeten binnenhalen. Richt je bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden vooral op het kunnen ontwerpen van supply chains, het samenwerken met ketenpartners, het kunnen plannen op een datagedreven manier en het inzetten van (veilige) ICT. Ik bespreek hoe je samen met jouw talent in jullie organisatie in de Champions League planning kan spelen.

Meld je aan!

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW