Werknemers transportsector uitgezonderd van avondklok

Werknemers in de transportsector en bij bezorgdiensten en maaltijdbezorging (en keukenpersoneel) zijn uitgezonderd van de avondklok die mogelijk vrijdag ingaat. Dat maakte het kabinet bekend. TLN is blij dat het kabinet luistert naar de oproep om de transportsector uit te zonderen van de avondklokverplichting. Ook voor woon-werkverkeer.Medewerkers, waaronder chauffeurs, moeten vanaf vrijdag twee verschillende formulieren bij zich hebben, om aan te tonen dat zij werkzaam zijn in de sector.

Een van die formulieren is een werkgeversverklaring, die ingevuld moet zijn door de werkgever. Waarschijnlijk komt hiervoor ook een digitale versie beschikbaar, zodat medewerkers niet een papieren versie bij hun werkgever hoeven op te halen. Zelfstandigen of eigen rijders mogen hun eigen werkgeversverklaring invullen.

Het tweede formulier moet de medewerker of werknemer zelf invullen. Zodra de Tweede Kamer besluit over de avondklok, komen de twee formulieren beschikbaar op de website van Rijksoverheid.

Interessant is wat er gebeurt bij distributiecentra en ontvangende bedrijven zoals winkels. Die vallen in beginsel weer wel onder de avondklok. Dit betekent dat transporteurs hun planning stevig moeten aanpassen.

Walther Ploos van Amstel.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW