Amsterdamse primeur voor P + R met e-cargobikes voor servicelogistiek

Amsterdam heeft de primeur met een nieuwe service speciaal voor monteurs, installateurs, bouwvakkers en andere klussers in de stad die de parkeerkosten steeds verder zien stijgen.

De oplossing is simpel. Reserveer een parkeerplaats en vrachtfiets, parkeer de bus aan de rand van de stad, laad de spullen over die je nodig hebt in de vrachtfiets, stap op en ga fluitend naar de klant. Het scheelt de helft aan parkeerkosten, lange zoektochten naar een parkeerplek en flinke ergernissen. Leuke bijvangst: het scheelt flink wat bestelbusjes in de stad.

Het idee komt van MOBIAN en DOCKR. MOBIAN levert reserveringsoftware voor parkeerplaatsen en DOCKR biedt vrachtfietsen aan in abonnementsvorm.

‘Het idee werkt aan twee kanten’, begint Laurens Bushoff van MOBIAN. ‘We reduceren kosten voor de monteurs, installateurs en klussers die in Amsterdam moeten zijn.’ Willem Boverhof van DOCKR vult aan. ‘En aan de andere kant helpen wij de stad in haar ambities om Amsterdam schoner te krijgen met minder bestelbusjes in de stad.’

Uit onderzoek van Topsector Logistiek en Connect blijkt dat dagelijks meer dan 25.000 bestelauto’s de stad Amsterdam in en uitrijden. Meer dan de helft van al die bestelauto’s zijn van monteurs, installateurs en bouwvakkers.

De eerste P + R locatie met een E-cargobike is beschikbaar in Amsterdam-West bij de Mobihub Rembrandtpark. Reserveren kan via Mobian.

Foto: Mobian

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW