AT5 de Zwoele Stad over Kalverstraat en Milkshake

Ook deze zomer schuiven verschillende inspirerende Amsterdammers aan tafel in De Zwoele Stad met de Rozenboomsteeg als locatie. Samen bespreken onze gasten hun leven, hun werk en de stad die hen met elkaar verbindt. Vandaag zijn dat Lector City Logistiek Walther Ploos van Amstel en creatief ondernemer Marieke Samallo.

Walther Ploos van Amstel en Samallo kennen elkaar goed. Overdag is Ploos van Amstel lector City Logistiek, ‘s nachts staat hij achter de draaitafels als DJ Big General. Het is een passie voor hem, al moeten studenten soms wel wennen aan het contrast tussen die twee werelden. Ook Samallo vindt het belangrijk dat je helemaal jezelf kunt zijn. “Ik wil dat al mijn vrienden met elkaar op één veld kunnen staan. Dat is ook een reden van Milkshake.”

Over Milkshake Festival

De laatste maanden waren voor Marieke Samallo, oprichter en directeur van het festival Milkshake, heel turbulent. Milkshake was in volle voorbereiding, en ineens lag de festivalzomer tot en met half augustus plat. Milkshake kon ook dit jaar niet doorgaan, terwijl het festival een tienjarig jubileum te vieren had. “Het grootste verdriet is waar alle queer kids dan heen moeten om zichzelf te kunnen zijn.”

Over de Kalverstraat

Als lector is Walther Ploos van Amstel bezig met de ontwikkelingen van de stad. Volgens hem heeft de Kalverstraat heel veel potentie. “Je wilt verrast worden!”, en daar is volgens hem heel veel potentie voor. Een winkelstraat moet praktisch zijn, maar mensen moeten ook voor de ervaring komen. Niet alleen voor de winkels. “De kinderkopjes maken het niet sexy voor je naaldhakken” voegt Marieke Samallo toe.

Kijk de Zwoele Stad hier terug.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW