Boek: duurzaam online shoppen

Heleen Buldeo Rai houdt van duurzaam online shoppen; zij is er op gepromoveerd. Heleen heeft er nu een boek over geschreven waarmee ze de lezer aan de hand neemt langs de ‘customer journey’. Dat we ons niet hoeven te schamen voor online bestellen wisten we al. Maar, het kan nog veel duurzamer met minder impact op verkeersdrukte, verkeersveiligheid en milieu.

Aan de hand van literatuur (met maar liefst 20 bladzijden literatuurreferenties), heel veel harde data en feiten over online bezorging, en sprekende initiatieven uit binnen- en buitenland toont het boek de concrete kansen om het leverproces te verduurzamen, zowel voor consumenten als voor omnichannel retailers en logistieke bedrijven.

Op basis van wetenschappelijk onderzoek beschrijft Heleen in haar boek ‘Duurzaam online shoppen’ het leverproces van online aankopen, de evolutie ervan in het laatste decennium, en welke technologiegedreven innovaties ons te wachten staan; van elektrisch voertuigen en vrachtfietsen tot drones en bezorgrobots, robotisering in nieuwe fulfillmentcentra en verpakkingen. Ook de noodzaak tot het samenwerken en delen van informatie bespreekt Heleen in haar boek.

Het boek is een aanrader voor studenten en vakgenoten; leesbaar, leerzaam en inspirerend.

Bestel het boek hier, of bij de lokale boekhandel.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW