Cornelissen Groep neemt Daily Logistics Group over

De Cornelissen Groep neemt de winkeldistributie-activiteiten en de daarbij betrokken medewerkers van Daily Logistics Group over. Daily Logistics werkt onder meer voor onder Albert Heijn en Borgesius Goedhart Bakkerijen. De overname gaat om 85 eenheden en 135 man personeel en is een verdere versterking op de bestaande winkeldistributie-activiteiten van de Cornelissen Groep.

Door verdere focus en specialisatie in de door hun gekozen marktsegmenten aan te brengen zijn beide bedrijven klaar voor de toekomst. Mark van der Drift, CEO van de Cornelissen Groep: “We zien de overname van deze winkeldistributie-activiteiten als een verdere versterking van onze dienstverlening. Retail en winkeldistributie zijn steeds meer een echt specialisme in de markt aan het worden en met deze schaalvergroting kunnen we onze klanten een nog breder dienstenportfolio aanbieden. Ook is schaalgrootte noodzakelijk om mee te kunnen in de flexibiliteit, energietransitie en digitaliseringsslagen in onze sector”.

Joost Visbeen, CEO van DLG zegt over de overname: “De verkoop van deze activiteiten is een strategische keuze om verdere focus in de onderneming aan te brengen. Wij zijn heel blij dat onze mensen bij een echt familiebedrijf als Cornelissen terecht zijn gekomen.” Daily Logistics Group is een familiebedrijf met al 135 jaar ervaring.

Na de overname groeit De Cornelissen Groep toe naar een jaaromzet van 130 miljoen euro en ruim 1.000 werknemers. Met een sterk transportnetwerk, warehousing, value added logistics en home delivery biedt de Cornelissen Groep een innovatief platform van logistieke oplossingen aan voor onder andere Retail, Foodservice, FMCG en Pharma bedrijven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW