CTPark Amsterdam City is nu open voor verhuur

CTPark Amsterdam City is nu open voor verhuur. Het casco van de eerste XXL-cityhub en de logistieke infrastructuur rond de hub zijn klaar. Het stadslogistieke complex gaat begin 2023 open. Drie jaar geleden startte de bouw van dit zeslaagse ‘last mile’-cityhub in het Amsterdamse havengebied.

Een uniek gebouw

CTPark Amsterdam City is een uniek gebouw, stelt Remon Vos, CEO van CTP, eigenaar van het complex. ’’Het is ontworpen om de ‘last mile’-distributie van en haar het centrum van Amsterdam en omringende steden sneller, efficiënter én zero-emissie te laten verlopen per boot, elektrische vrachtwagen, bus, auto of e-bike.’’

“Het is mooi dat de bouw zover gevorderd is dat we kunnen starten met het vullen van de cityhub’, zegt een trotse Wim Beelen, initiatiefnemer van de XXL-cityhub. ’’Ik hoop dat we dat kunnen doen met gebruikers die onze passie delen om efficiënter en duurzamer te werken, minder energie te gebruiken en minder CO2-uitstoot te bereiken. En die in de toekomst willen kijken hoe ze de stad samen kunnen bedienen.’’

De cityhub omvat 125.000 m² opslag- en ‘last mile-’distributieruimte’ verdeeld over twee verdiepingen. Er is gerekend op verdere groei met 80.000 vierkante meter. Voor de verhuur van het gebouw is Industrial real estate partners estate partners aangesteld.

Alles kan en mag in de cityhub

CTP neemt de tijd om CTPark Amsterdam City te vullen met gebruikers. ’’Alles kan en mag in de cityhub’’, zegt Remon Vos. ’’Bedrijven vinden er alle ruimte om al hun bedrijfsactiviteiten uit te voeren, van opslag, productie, het verpakken tot de distributie van hun producten. Gebruikers uit de hele breedte van voorzieningen die een stad nodig heeft, van de e-commerce, foodsector, horeca tot bouwsector kunnen er terecht.’’

De toekomst van stadslogistiek

De toekomst van stadslogistiek is in samen bundelen, samen delen van capaciteiten delen en samen innoveren om de klant steeds beter van dienst te zijn. In hun stedelijke plannen creëren Nederlandse gemeenten weinig ruimte voor nieuwe locaties voor distributiecentra. Nederland heeft echter nieuwe, geautomatiseerde distributiecentra en laadinfrastructuur nodig voor de overgang naar zero emissie transport en de groei van de bevoorrading van steden.

CTPark Amsterdam City biedt bedrijven in de Amsterdamse metropoolregio mogelijkheden om duurzame stadslogistiek te consolideren en tegelijkertijd hun logistieke voetafdruk te verkleinen en verduurzamen.

Het is een strategische kans voor bedrijven om nu, maar wel snel, na te denken met wie je samen, in de toekomst, het beste de klanten in de stad kan bedienen. Samen kun je uiteindelijk meer klanten bedienen, nieuwe business binnen halen en misschien wel kosten besparen.

Walther Ploos van Amstel.

 

Bron quotes: CTP

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW