Ik doe nu echt mee met West Begroot

Ik doe nu echt mee met West Begroot. Een programma waarbij mijn stadsdelen trakteert. Dit jaar hebben heeft stadsdeel West voor mijn buurt €400.000 beschikbaar: “omdat u het beste weet wat uw buurt nodig heeft, kunt u meebeslissen over de verdeling van dit budget”. Mijn plan staat op de shortlist waarop bewoners uit stadsdeel West mogen stemmen.

De titel van mijn plan is: veilig oversteken naar het Westerpark. Als je uit de Spaarndammerbuurt (oost) komt en je wilt bij de Spaarndammerstraat (hoek Houtmankade) oversteken naar het Westerpark, dan is er geen oversteekplek voor voetgangers. Je moet als voetganger over het fietspad proberen over te steken over een drukke straat met een onduidelijke voorrangssituatie. Dat is niet veilig en als je minder mobiel bent of met kinderwagen ronduit lastig. Ik wil samen met het stadsdeel werken aan een veilige oversteekplek met een zebrapad. Een mooi plan voor West Begroot.

Ik heb even gerekend. De aanpassingen voor de oversteek kosten 32.000 euro (volgens landelijke kostenrekenmodel). Het zebrapad 3.500 euro en nieuwe verkeersborden 900 euro. Totaal is er 40.000 euro nodig voor mijn mooie plan (volgens de betrokken mensen van het stadsdeel).

Eigenlijk vind ik het Begroot-programma een beetje kul. Zou het niet goed zijn om eerst de beloofde uitgebreide evaluatie af te wachten voor er weer geld gaat naar al die begroot-initiatieven?

Maar, wie weet komt er toch wat uit. Ik doe in elk geval mee (wordt vervolgd). Stem op mij!

Walther Ploos van Amstel.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW