Investeren in eigen trailers? Of, kiezen voor trailer-as-a-service?

TIP biedt sinds dit jaar Vehicle-as-a-service als dienst. VaaS is een service om de vraag en capaciteit van trailers dichter bij elkaar te brengen met het slim gebruik van data. VaaS zorgt ervoor dat de ondernemer flexibel om kan gaan met de vloot met minder gedoe bij het beheer van de trailervloot. VaaS is de manier om vaste kosten variabel te maken. Gebruikt een ondernemers een trailer niet, dan betaal de ondernemer er ook niet voor.

Rogier Laan, directeur TIP in de Benelux: “Op iedere trailer plaatsen we telematica die data opslaan waarmee we transportpatronen kunnen volgen en analyseren.” Met VaaS krijgt de ondernemers beter inzicht krijgt in de transportstromen, leegstand, efficiënte rijtijden, enzovoorts. Welke trailer hang je aan welke vrachtwagen? Hoeveel trailers heb je echt nodig in welke periode? Wat zijn de weersvoorspellingen en hoe hangen die bijvoorbeeld weer samen met de rijtijden en benodigde capaciteit?

Al dit soort vragen en variabelen kan een VaaS-aanbieder als TIP Trailer Services in een rekenmodel stoppen en er zodoende voor zorgen dat afnemers altijd op het juiste moment over de juiste hoeveelheid capaciteit beschikken. Capaciteit bovendien, die ze op basis van de analyses eenvoudiger kunnen verdelen over de afnemers.

Lees de whitepaper hier.

1 Comment

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW