Koelen? Mag het een graadje minder zijn?

The Move To -15°‘ is een initiatief om wereldwijde logistieke leiders (gestart door DP World) samen te brengen om de temperatuur van diepvriesvoedsel te veranderen van -18°C naar -15°C. Dit zou het equivalent van de CO2-uitstoot van 3,8 miljoen auto’s kunnen besparen zonder het voedsel aan te tasten. Onderzoek toont aan dat deze kleine verandering een grote impact kan hebben, maar de sector kunnen de resultaten alleen samen bereiken.

Logistieke leiders werken in het initiatief samen met om de temperaturen van diepvriesproducten wereldwijd te herzien om de ontwikkeling naar ‘net zero’ te versnellen en veerkracht op te bouwen voor de toekomstige globale voedselbehoeften zonder de voedselkwaliteit in gevaar te brengen. Logistiek dienstverlener Lineage heeft onlangs getekend voor het initatief.

Bron: ‘The Move To -15°

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW