Nieuwe druk van ‘Logistiek’ is uit…

We vinden logistiek de normaalste zaak van de wereld. Thuis, wanneer Co van der Horst een wandmeubel aflevert en opbouwt. Bij Albert Heijn, waar juist die heerlijke wokmaaltijd in het schap ligt. Of wanneer je iPad bij de Apple Store wordt gerepareerd. Maar iedereen kent ook de ontberingen van reizen met de NS en eindeloos durende verbouwingen. Logistiek ervaren we elke dag weer.

Bedrijven die hun logistiek goed hebben geregeld, zijn hun concurrenten een stap voor en kunnen mede daardoor marktleider worden. Ze hebben minder logistieke kosten en zijn winstgevender. Walther Ploos van Amstel legt in ‘Logistiek’ uit hoe een bedrijf de logistiek zo regelen dat het niet eindigt met overvolle magazijnen, onnodig afprijzen van producten, uit de pan rijzende transportkosten en boze klanten die weglopen.

De tweede druk van Logistiek is compacter dan de eerste druk. De focus van het boek ligt in de tweede druk op de stap-voor-stap invulling van het integraal logistiek concept. Enkele onderwerpen die betrekking hebben op logistieke kosten, het invoeren van logistieke verbeteringen en logistieke kengetallen zijn in de tweede druk opgenomen als bijlage. Het logistieke vakgebied ontwikkelt voortdurend. Alle hoofdstukken zijn geactualiseerd met nieuwe kennis en veel nieuwe voorbeelden en cases.

Logistiek is geschreven voor HBO Bachelor opleidingen en MBO/HBO Leren-werken opleidingen in Logistiek, Technische Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Bedrijfseconomie, Facility Management, Evenementenlogistiek en REM.

De auteur, Walther Ploos van Amstel, is verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Hij is voorzitter van de jury van de Nederlandse Logistiek prijs van de Vereniging Logistiek management.

Logistiek kan worden besteld bij Managementboek.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW