Wie gelooft er nog in Tripadvisor?

We kozen voor een coronaproof binnenlands weekendje in Eindhoven. Een korte trip ‘down memory lane’. Eten op een plek waar ik bijna 50 jaar geleden mijn eerste oester mocht proeven. Nog even gecheckt op TripAdvisor. Aardige reviews.

Toch viel het tegen. De halve kreeft miste een schaar, de zeetong was niet goed schoongemaakt en de kok koos voor fusion; het werd vooral confusion. De prijs was stevig. Maar, niet passend voor wat we kregen. Jammer.

Veel reizen

Wij zijn dol op reizen, mooie hotels en we genieten van lokale restaurants. TripAdvisor was altijd ons kompas als we trips naar Berlijn, Parijs, Madrid of Milaan voorbereiden. Steevast staan de 5-sterren bovenaan hun lijst. Die sterren komen van ‘reviewers’ die hun eerlijke oordeel hebben gegeven. En daar gaat iets fout; het valt vaak bitter tegen. Wie zijn die mensen die al die sterren geven? De reviewers die maar 1 of 2 sterren geven geloof ik eerder dan alle 4 en 5 sterren beoordelaars bij elkaar.

Reviews van vrienden

TripAdvisor vertelt ons welke vrienden welk restaurant hebben bezocht. Maar, ik wil weten wat de kwaliteit is van al die andere reviewers. Kwamen ze voor het lokale Hard Rock Café of zijn het echte foodies. Ik wil weten wat die liefhebbers van goed eten en goed slapen vinden. Waarom kan ik het advies van TripAdvisor niet afstemmen op mijn persoonlijke profiel voor die trip?

Zelf aarzel ik bij het geven van slechte reviews. Liever geef ik die niet. Dat zullen andere TripAdvisors ook vaak denken. Laatst werd ik nog wekenlang gestalkt door een hotel dat het niets eens was met mijn beoordeling van 4 sterren. Het hotel mailde en belde mij om de beoordeling te verwijderen. Ik ben daar in elk geval niet meer welkom. Als ik géén review heb gegeven als ik ergens ben geweest, dan weet je het dus: mijden als de pest.

Echte vrienden

Ik geloof vooral in mijn echte vrienden. Daarmee deel je de beste ervaringen. Voor de meeste dierbare vrienden heb ik zelfs een groepje op Facebook: Lekker Eten In Amsterdam. Als je even in Amsterdam bent dan mag je lid worden. Zodra je vertrekt ga je eruit. Die geheime Amsterdamse adresjes deel ik natuurlijk niet met iedereen. Zeker niet op TripAdvisor.

 

Walther Ploos van Amstel

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW