De podcast ECO-merce bespreekt de huidige staat van duurzaamheid in e-commerce

Tegenwoordig kun je bijna alles online kopen. Van televisies tot komkommers, van galajurken tot ovenwanten. Maar is dat online shoppen nou wel zo duurzaam?

In een 6-delige serie van de podcast ECO-merce bekijken experts samen met Frank Kromer de staat van duurzaamheid in de e-commerce. Samen proberen ze antwoord te vinden op de vraag: wat is duurzamer; een product online bestellen of in de fysieke winkel? De eerste aflevering kun je vanaf vandaag luisteren.

Presentator Frank Kromer onderzoekt dit door de hele logistieke keten beter te bekijken. Hij gaat langs bij mensen uit het veld en spreekt verschillende experts die wijzen op de duurzame uitdagingen waarvoor de hele sector staat.

Experts kijken naar het bestel- en retourproces en gaan vanuit daar de hele keten door: van bezorgen en verpakkingen, naar magazijnen. Binnen elke stap in de keten kijken ze naar de huidige systemen maar vooral naar de initiatieven die het proces verduurzamen.

De volgende afleveringen gaan over:

  • duurzaamheid in de e-commerce
  • bestellen en retouren
  • verpakkingen
  • verzenden
  • magazijnen en opslag.

De serie eindigt met een blik naar de toekomst: hoe duurzaam kan e-commerce worden? Dit alles hoor je de komende weken in ECO-merce.

 

De podcast is in opdracht van Bol.com gemaakt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW