Laat de Marnixstraat autoluw

In maart 2023 gaat de Bullebak-brug op de Marnixstraat na ruim twee jaar renovatie weer open. De tijd van de renovatie was een verademing voor de bewoners en gebruikers van de Marnixstraat. Geen (te) snel rijdende bussen en ander verkeer.

Het zou toch jammer zijn als de Marnixstraat Noord in maart 2023 zomaar weer voor al dat verkeer in twee richtingen open wordt gesteld. De plannen die er nu liggen zijn kortzichtig. De meer dan 2.000 bewoners zijn dan de grote verliezers.

Stel de besluitvorming over de korte en langetermijnplannen voor de Marnixstraat Noord met tenminste een jaar uit. Evalueer eerst eens de resultaten van de afsluiting van de Bullebak-burg met bewoners en bezoekers (en de openbaar vervoersbedrijven).

De renovatie van de Bullebak-brug was een heel geslaagd verkeersexperiment. Het openstellen van de Marnixstraat voor al het verkeer is een gemiste kans voor de ‘autoluwe’ ambities van de gemeente. En, weer het zoveelste voorbeeld waarbij niet naar betrokken bewoners wordt geluisterd. Laat die kans niet liggen.

Walther Ploos van Amstel.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW