Verladerssamenwerking: om succesvol samen te werken moet je daar als partners ook heel veel zin in hebben

Is het interessant om strategisch samen te werken met een verlader uit een andere keten? En hoe werkt dat dan? Het antwoord op deze en andere praktisch vragen over verladersssamenwerking lees je in het nieuwe e-book Compose van evofenedex: strategische logistieke samenwerking. Het boek is gratis te downloaden. De Compose-matchingstool staat op www.supplychainsamenwerking.nl.

Compose: verladerssamenwerking

Onder de naam Compose hebben de ondernemersvereniging evofenedex en studenten van de Tilburg University het initiatief genomen om een platform voor lange-termijnsamenwerking tussen verladers tot stand te brengen.

Compose helpt bij het vinden van de juiste samenwerkingspartner én ondersteunt bij het vormgeven van de samenwerking . Onder het motto “De kracht van horizontale samenwerking” is er voor een aanpak gekozen waarbij op dagdagelijkse basis de afhandeling van goederenstromen slim wordt georganiseerd. Hierdoor ontstaat er een flexibelere en duurzamere bedrijfsvoering voor alle betrokken partijen en kan er beter worden ingespeeld op wensen van klanten en kunnen CO2 -emissies verder worden reduceren.

De eerste les is: om succesvol samen te werken moet je daar als partners ook heel veel zin in hebben.

In de publicatie lees je de uitkomsten en inzichten van drie jaar onderzoek naar horizontale samenwerking tussen verladers. Dit onderzoek hebben we uitgevoerd met ruim 40 evofenedex-leden, in samenwerking met studenten van de Tilburg University.

Stappenplan

Het boek biedt een concreet stappenplan voor supply chain en logistiek verantwoordelijken binnen bedrijven om mee aan de slag te gaan en de voordelen van ketensamenwerking te realiseren.

compose boek

In het e-book lees je verder:

  • Of strategische samenwerking iets voor jouw bedrijf kan zijn.
  • Aan welke voorwaarden een succesvolle strategische samenwerking moet voldoen.
  • Welke stappen je moet nemen om samen te werken met een verlader uit een andere keten.
  • Welke voordelen strategische samenwerking met zich meebrengt.
  • En met welke wet- en regelgeving je rekening moet houden.

Belangstellenden kunnen hier het boek direct downloaden of op papier bestellen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW